Forumdan En İyi Şekilde Faydalanmak İçin KAYIT Olmanız Gerekmektedir.    
Dizi-TR.COM | Türk Dizileri Paylaşım Platformu  

Geri git   Dizi-TR.COM | Türk Dizileri Paylaşım Platformu > Güncel Haberler-Ratingler-Yarışmalar -Anketler > Yarışmalar > Arşiv(2007) > Yarışma

Ana Sayfa Forum Türk Dizileri

Yabancı Diziler

Programlar Ücretsiz E mail Oyuncular Reklamlar

Bize Katılmak İster misiniz ?

DİKKAT! SİTEMİZDE MP3 PAYLAŞIMI YASAKTIR. MP3 PAYLAŞIMI YAPANLAR, SINIRSIZ OLARAK SİTEDEN UZAKLAŞTIRILIR.

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
*//* Yarışma - 15 // Dizi senaryosu...
Konudaki Cevap Sayısı
9
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler

Görüntülenme Sayısı
224

Yeni Konu aç Konu Kapatılmıştır

LinkBack Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 20 January 2008
BHR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BHR BHR ÛíÑ ãÊÕá
Senarist

Ruh hali:
Tecrübe Puanı: 843
BHR has a reputation beyond reputeBHR has a reputation beyond reputeBHR has a reputation beyond reputeBHR has a reputation beyond reputeBHR has a reputation beyond reputeBHR has a reputation beyond reputeBHR has a reputation beyond reputeBHR has a reputation beyond reputeBHR has a reputation beyond reputeBHR has a reputation beyond reputeBHR has a reputation beyond repute
Standart *//* Yarışma - 15 // Dizi senaryosu...

Bu hafta dizilerimiz hakında hikayeler yazmanızı istiyoruz...
Konu belli, karakterler belli... İstediğiniz diziyi seçebilirsiniz...
İsterseniz en son kalınan bölümden bir devam senaryosu yazın... İsterseniz özgün olarak konuyu istediğiniz gibi yönlendirerek yazın...

Kolay gelsin
  #2 (permalink)  
Alt 25 January 2008
anil16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Figüran

Tecrübe Puanı: 0
anil16 is a glorious beacon of lightanil16 is a glorious beacon of lightanil16 is a glorious beacon of lightanil16 is a glorious beacon of lightanil16 is a glorious beacon of lightanil16 is a glorious beacon of light
Standart --->: *//* Yarışma - 15 // Dizi senaryosu...

Dizi Senaryo'nun Adi - "Çılgın Yaz"
Konusu: Bir Aile'nin Iki Buyuk Kizlari,Sevim ile Sevda Yaz Boyunca Anne ve Babalari Seyahatteyken,Iki Diger Kardeslerine Hem Ablalik Hemde Ana ve Babalik Yapapip Bir Yandan'a Iş Bulup,Yeni Aşklari ile Ilişkilerini Surdurebiliceklermidir?

Iki ay Boyunca Tatil'e,Is Seyahatine Cikicak Olan Bir Anne ve Baba Evlerini ve Iki Kucuk Cocuklarini ablalari Sevim ve Sevda'ya Emanet Eder ve Baslarina'da Bir Yasli Bakici Birakirlar.

Ama Onlar Gittikten Sonra Cocuklara Karsi Bu Yasli Bakici Kotu Kalpli,Inatci ve Sinsi Cikarsa Cocuklar Ne Yaparlar? Ondan Nasil Kurtulurlar?

Bir Gun Baslarina Bir Felaket Gelir.Bu Felaket Onlari Bakicilarin'dan Kurtarir Ama Baslarina'da Gittikce Kotu ve Ayni Zamanda Eylenceli Ilerliyen Olaylara Yelken Acar.

Yaz Boyunca Anne ve Babalarin'dan Bakici'nin Yanlarinda Olmadigini Gizleyip,Sakliyabiliceklermidir? Gecirdikleri Kotu Olay Nedeni Caresiz ve Parasiz Kalan Dort Kardes Yaz Boyunca Ne Yapacaklardir? Gecinebiliceklermidir?

Bir Yandan'a Kader Sevim ve Sevda'yi Yeni Aşklari ile Bir Sekilde Birlestirir.Hem Bu Yeni Ilişkileri'ni Surdurup,Bir Yandan'da Calisip Evlerine Bakmayi Basarabiliceklermidir?

Sevim ile Sevda Hayatlarini Istedikleri Sekilde,Ozgurce Yasiyabiliceklermidir? Kardesleri'nin Baslarina Birsey Gelicekmidir?

Ve En Onemlisi Yaz Sonun'da Neler Olucak?

--Oyuncular-Karakterler Listesi--

Yasemin Hadivent-Sevda

Yasemin Ergene-Sevim

Gökhan Özen-Anil

Keremcem-Deniz

Gizem Güven-Kucuk Kiz Kardesleri Leyla

Tibet Çelik-Kucuk Erkek Kardesleri Efe

Altan Karındaş-Bakicilari Zübeyde

Zuhal Topal-Menejerleri,Dostlari Belgin

Pakize Suda-Merakli,Dedikoducu Komsulari Nazan

** Su Anda Hayla Devam Etmektedir ve Toplam 12 Bolumu Vardir. Ben Ilk 3 Bolumunu Koyucagim **
Beyenmeniz Dilegiyle (!)
!!Cilgin Yaz 1. Bolum!! =)Bir kucuk mahallede,kucuk bir ev'de oturan cok iyi kalpli,herkezle cok iyi gecinen bir aile vardir.Akyigit ailesi.Cok iyi kalpli bir anne,Gul ve cok iyi bir is adami Selim.Iki Buyuk Kizlari Vardir,Sevda ile Sevim.Ve Bir Kucuk Kiz Kardesleri Leyla ile kucuk Erkek kardesleri Efe.Her kardes gibi onlarda kavga eder ama tabiki birbirlerini cok severler.

Yaz Gelmistir ve oullar tatildedir.Akyigit Ailesi guzel bir tatile cikmak isterler.Gul ve Selim hatta cocuklarina soz bile vermislerdir kac ay oncede.Bir aksam butun aileyi salona toplarlar.Aciklicaklari kotu bir haber vardir.

Sevda:Eee Baba'cim..bize soylemek istedigin bu kadar onemli sey nedir?

Sevim:Evet baba meraktan catlicam.Amaa dur soyleme tahmin edelim...

Sevda:Kocaman tatilimiz icin Amerika'ya gidiyoruz dimi?

Gul:Cocuklar bir dinleyin lutfen.

Leyla:Siz niye uzgunsunuz?

Efe:Ya..yokksaaa biyyeye gitmicekmiyiz?

Sevda: Oyle sey olurmu Efe'cim. Bize kac ay once'den soz verdiler.Hangi anne ve baba verdikleri sozu tutmazlar?

Selim:Seyy...uzgunum ama Efe benden once size acikladi diyeceklerimi.

Sevda ve Sevim bakisirlarr. Ciglik atarlarr.

Efe:Ablalayim..bagiymayin yaaa o kaday.Kulaklayim patladi.

Sevda:Bu yaz cilginlar gibi eylenicektik.

Sevim: Deliler gibi eylenicektik.Amaa sozunu tutmadiniz veee burda tikili kalicaz.

Selim:Cocuklar lutfen yapmayin boyle bizide uzuyorsunuz.Is sehayetine gitmemiz lazim.

Sevda:NEE Birde bizimle olmicakmisinzi yaz boyunca?

Gul:Sizin icin cok guzel bir bakici tuttuk ama.Cok seviceksiniz onu.

Sevim:Allahim sen bizi bu kabus'dan uyandirr.

Sevda:Hangisine uzulelim..Tatile gidemicegimiz icinmi,bizimle olmicaginiz icinmi..ustuneee bidee bakici tutmussunuz yaa.Tesekkur ederiz ama biz kendimize ve kardeslerimize bakabilicek yasdayiz.

Gul:Biliyorum canlarim.Size zaten guvenimiz sonsuz.Ama bakiciya ihtiyaciniz var.

Cocuklar onlari daha fazla dinlemeden odalarina kapanirlar.Cok uzgunlerdir.

Ertesi gun gelir.Bahcede toplanmislardir veda etmek icin.

Gul:Hadi gul'un ama biraz.

Sevda:Malesef oyle bisey olmicak annecigim.

Leyla:Evet..OFFF!!!

Selim ve Gul cocuklarini operler.

Gul:Hee bu arada Zubeyde hanim sabah arayip gecikicegini soylemisti.

Sevim:Bize uyar.Ne kadar gec gelirse o kadar iyi.

Selim:Yapmayin boyle ama.Bizi boyle mutsuz vedalasarakmi birakicaksinizz.Hadi gelin babaya ve anneye kocaman opucuk verin.

Cocuklari onlari operler.Kizginlardir ve bunuda yeterince belirtiyorlardir ifadelriyle.Gul ve Selim arabaya binerler.

Gul:Sizi aricam cocuklar..Zubeyde hanimi'da tembihledim.Gelince buraya aricak bizi.Bol bol kontrol edicem sizi.

Sevda:Biz buyuduk merak etmeyin.Size iyi eylencelerrrr oralardaa.

Mutsuz ve kizgin bir sekilde anne ve babalarini ugurlarlar.Arkalarindan su dokerler.

Efe:Simdi napicaz?

Leyla:Zubeyde gicigini bekliyecegiz.

Sevim:Malesef.
Baska bir mahallede ise iki genc erkek kardesler vardir.Ikiside 25 yaslarindadir..Anil ile Deniz.Cok kucukken anne ve babalarini kaybetmislerdi ve yanliz yasiyorlardir.Anil biraz asabi,kavgaci ve cogu zamanlar muzur bile olabiliyor ama Deniz ise cok sakin,sesis ve kavgayi sevmiyen birisidir.

Bir kucuk lokanta'da calisirlar.Fazla iyi gecinemezler ama kesinlikle cok mutludurlar hayatlarin'dan--son bir kac gun haric--cunki sevgililerin'den ayrilmislardir ve bu durum onlari uzmustur.Uzuntu'den lokanta'da dogru duzgun calisamazlar bile.Musterilerin siparislerini ya unuturlar yada eksik gotururler.Patronlari onu kovmak zorunda kalir.

Anil: Off be oglumm simdi ne yapicaz..bes parasiz sokakta kaldik yine.

Deniz:Evet malesef yine.Bu kacinci is oldu off.

Anil:Say say unuttum...besincimi altincimi ne!

Deniz:Evet.Ve iki ay'da.

Anil:Biz'den adam olmaz abi.

Deniz:Hayatimizi degistirme vakti geldi Anil.Boyle kucuk kucuk islerde calismak nereye kadar?

Anil:Universitemi bitirdik nerede calisicaz.Bizim isimiz garsonluk yada copculuk.

Deniz: Okuyabiliriz ama.Emek harcayip kendimize inanirsak becerebiliriz.

Anil:Hmm yanliz kucuk bir detaili unuttun..HANGI PARAYLA OKULA GIDICEZ?

Deniz:Aaa bak ben buldum bi cozum.Bir ciddi is bulana kadar saticilik yapicaz.

Anil:NE Yani sokaklarda mal saticaz.

Deniz:Aynen oyle kardesim.

Anil: Delirdinmi oglum.Ben asla saticilik yapmam.Karizmayi cizdirtmem.

Deniz:Karizmani yesinler senin.Ne olucak..herkez yapiyo.

Anil:Bu herkez kim?

Deniz:Bizim gibi isi olmiyan zavallilar.Sen istemssen yapma ama ben yapicam....ya sen beni dinlemiyomusun..nereye bakiyosun oyle?

Anil:Aha ben bi is buldum bile...

Anil bir is ilanina bakiyordur.Deniz'de bakar.Sok olur.

Deniz:ASLAAA ANILL!!!!!!!!

Evde Sevim,Sevda,Leyla ve Efe ise Zubey'de hanimi beklemektedirler.

Sevda:Nerde kaldi bu bakici?

Sevim:Gelicekse gelsin yada uyuyalim.Zaten istemiyouz bide keyfini bekle hanimefendi'nin.

Sevda: Off kotu bir yaz bizleri bekliyo kardeslerim.

Sevim:Kotude lafmi? Berbat desen daha yerinde olur Sevda'cim.

Sevda:Unuttunuz galiba hatirlatirim....ben oyunlarin,numaralarin bir numaraciyidmir..Bir kac gun dayaniriz ve sonra bi guzel oyunlar oynarip delirtirizki bizden kacmaktan baska caresi olmicak. (guler)

Sevim: Iste bu ozelligine hayranim kardesimm. (goz kirpip beraber gulerler)

Efe:Bende biseyler yapicam ablalar.O kadini isiyabilirim.

Leyla:Aman Efe sende iyi bilmissin herkezi isirmayi.

O sirada kapi calar.

Sevim:Hehh mustakbel bakicimizda geldii...haydi hazirmiyiz.Berbaber aciyoruz kapiyi.

Hepsi asaga inip kapiyi acarlar.Zubeyde hanimdir..Onu gorunce dort kardes cok sasirirlar.Efe onu gorur gormez inanilmaz sesli bir ciglik atar

Efe:ANNEEE...UZAYLIII GELDIIII!!!!!!!!!

1. Bolum Sonu =))

Konu anil16 tarafından (25 January 2008 Saat 10:17 PM ) değiştirilmiştir..
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
  #3 (permalink)  
Alt 25 January 2008
Figüran

anil16 is a glorious beacon of lightanil16 is a glorious beacon of lightanil16 is a glorious beacon of lightanil16 is a glorious beacon of lightanil16 is a glorious beacon of lightanil16 is a glorious beacon of light

!!Cilgin YAZ 2. Bolum!!

Zubeyde'yi goren kardeslerin agizlari acikda kalmistir.Zubeyde cok korkunc tipli bir kadin cikar.Saclari kabarik ve
pembe,suratinda acayip korkunc kipkirmizi makyaj pudrasi,tirnaklari takma(up uzun) ve gri renkli bir pantolan ve ust giyim.

Zubeyde:Selam cocuklarim...ben geldimmm.

Sevda:Aaaa hos geldiniz Zubeyde hanim'cim.Ne guzelsiniz.

Sevim:Hos geldin evimize,Zubeyde teyze.Bu ne guzellik?

Cocuklar guler ama Efe odasindadir korkusundan.

Zubeyde:Sizlerle tanistigima cok sevindim..ne guzel ve tatli seylersiniz oyle bakiyim.Yerim sizleri.

Efe(odasindan):LUTFEN YEMEE BENIii!!!

Zubeyde'nin bakislarida bi tuhaftir.Delice, ve fildir-fildir,kocaman acilir gozleri konusurken.

Leyla:Hos geldin Zubeyde teyze.

Zubeyde:Hosbuldm yavrucum..Ne tatlisin oyle..ama teyze lafini keselim.Bana abla diyin.Lutfen.

Sevda(Sevim'e):Yasindan basindan haberi yok galiba.

Uc kardes gulerler.Zubeyde anlar ve kopurur.

Zubeyde:NEDEN GULUYORSUNUZ...BENI BEYENMIYORMUSUNUZZ?? (gozleri kocaman acilir)

Efe:ANNECIMM KUYTAY BENII BU UZAYLI'DAN.

Zubeyde:Bana uzaylimi dedin kucuk bey?

Efe:Evet..sen korkunc kadinsin.

Sevda:Efe cok ayip.Ozur dile.

Zubeydenin baska bir fikri vardir.Efe'yi odasina kitlicektir.Odasi'nin anahtarini cikarakip Efe'yi kitler.

Sevim:Aaaa napiyosunuzz Zubeyde hanim?

Sevda:Nerden aldinizz o anahtari ve ne hakla kitlersiniz kardesimzi..o kucucuk cocuk..bizede uzayli der cogu zaman.

Zubeyde:Anneniz bana evin butun anahtarlarini vermisti iki gun once.Eve ayit hersey benim elimdedir.Bana saygisizlik yapani dogruu
odaya hapsedicegim..geceleri yatma saatiniz gece yarisi on bir'i gecmicek.

Sevda:Tavuk gibimi gorunuyoruz biz acaba? Gidaklayip yumurtluyan tavuklarmiyiz? Onbirde yatilirmi?

Sevim:Sus kardesimm yoksa sonun fena olur.

Zybeyde kotu kotu bakaer.

Leyla:Eyvah yandin abla! Kac!

Zubeyde: Oylemi hanimefendi...isterseniz yatmayin bakalim ne oluyor...neyse ben simdi annenizi arayip sag salim vardigimi bildiricegim.
Ben gelene kadar uslu uslu kuzular gibi oturun..hehe canlarim benim. (tatli tatli gulumser gider)

Sevda:Ya bu kadini cozebilen varmi? Bi iyi ve tatli sonra bi bakiyosun kotu ve korkunc.

Sevim:Tek seyi cozdumda bu yaz bun'dan cekicegimiz var.

Leyla:Kesin.

Efe odasin'dan cikar.

Sevda:Gel Efe'cim ortalik saglam.Uzayli gitti. (guler)

Efe:Nasil kurtulucaz ondan?

Aradan bir saat gecer.Zubeyde cocuklardan surekli birseyler isterler.Yok su getir,yok yemek yap,yok camasirlarimi yikayin..dort kardes bikmislardir bile
Zubeyde'den.

O sirada kapi calar.Komsulari Nazan'dir.Aralarinda merakli Nazan derler ona.Bebek bakicisiyla tanismak icin gelir.Ama Zubeyde onu karsilamaz bile..icerden dogru
"misair istemiyorum,defolsun gitsin" diyerek bagirir.

Nazan:Aaaa ustume iyilik saglik..delimi ne ayol.

Sevda:Bence girmeseniz iyi olur..cunki cok fena bi kadin.Baska bi dunyanin insani gibi.

Efe:Uzayla uzayli.

Nazan(guler):Hay allah iyliginizi vermesin...eee napicaksiniz bu kokos hanimla? Cekiceginiz var gibi.

Zubeyde(icerden dogru bagirir) :Cocuklarr GELINN BURAYA...AYAKLARIMA MASAJ YAPIN BAKIYIMM..

Nazan:Aaa bu kadin fittirmis cicisler.Hadi nese ben kactim..korktum bu kadin'dan.

Sevda:Iyi geceler,Nazan hanim.Bizi merak etme.Bu kadin'dan emin ol kurtulucaz.

Nazan gider.Sevda,Sevim,Leyla ve Efe Zubeyde'nin isteklerini yerine getirmeye devam ederler.

Bu arada yeni is ilani goren Anil kendisine ve Deniz'e is bulmustur.Anil mutludur ama Deniz degildir.

Anil:Heyttt ise bak bee..iste hem eylence hemde is buna denir.

Deniz:Karateci ogretmenlerin asistani olarak calisicagimiza inanamiyorumm.

Anil:HADI YAA gevse birazz birak kendini dok icini...cok fazla naziksin oglum.Biri sana yanmi bakti? Hemen dalicaksin o kisiye.

Deniz:Ben karate sevmem.Bu isi yapamam.Yaa ben karate bilmemki sahi.Ne isim var burda?

Anil:Benim karate guclerim var.Ben naparsam sende onu yaparsin.

Deniz: Off Anill Off...

Anil: Pek biseye yapmicaz zaten.Asistanlari olucaz ve cokda yardimimiz dokunmicak merak etme kimse dovmez seni. (guler)

Ilk asistanlik islerine baslamislardir bile.Iki guclu adam'a karate ogreten ogretmenlere asistanlk yapicaklardir.Deniz o adamlara saskinlikla bakip durur.

Adam#1:Hadi ulenn doviselim artikk.Erkekseniz gelinn karsima cikinn.

Adam#2:Ben deliyim deli zir deliyimm kimse bana rakip olamaz...adami kistiririm.

Adam#2 Deniz'e takistir.Onu zorla dovmek ister.

Deniz:Ya git isine kardesim yaa..hasta etme adami git baskasina.

Adam#2:Aaa yoksa ben kucuk bi tavuklukmu seziyorumm?

Deniz:Bana kimse tavuk diyemez..

Adam#2 Deniz'in yuzune hafifce yumruk atarr.

Deniz:Ulennnn..

Sevda,Sevim ve Leyla isee yorgunluktan oluyorlardir.Bir yandan'da Efe'yi odasindan cikartmasi icin yalvarirlar ama cikartmaz inadina.Zubeyde'nin isteklerini yapmaktan bikmislardir.Ve daha birinci gundur.

Gece olur.Zubeyde uyumak icin hazirdir.Efe'yi odasin'dan cikartmistir.Cocuklari tek tek oper iyi geceler diler.

Efe: Offf beni sapuy supuy opme...igrenccc.

Sevim:Efe..shhh...sus bakiyim.

Zubeyde:Seninle isimiz var anlasilan kucuk bey.Hadi iyi geceler.Allah rahatlik versin.Yarin kalkinca kahvalti hazir olsun.Sabah 6'da kalkicam. (odasina gidip yatar.)

Sevda:Sukur bugunu atlattik..yarin napicaz....bide sabah 6'da kalkicaz...aaaaa...

Sevim:Ben delircemmm bu kadinlaa.

Leyla:Bir gun daha bile yasiyamam onla.Biseyler yapmaliyizz kardesler.

Sevda:Neyse bu gecelik yatalim..ben yatarken aklima birsey gelicektir nasil olsa.

Dort kardes yatarlar.Ama Sevda uyumamaktadir cunki aklina bir plan gelmistir..Zubeyde'den evin anahtarlarini calicaktir.Boylece onlar bidaha kitliyemiyecektir.

Sevim:Kardesimm aklina hayranim...da..nasil calicaz anahtarlari?

Sevda:Cok basit.Odasina girip alicaz.

Leyla:NEE?? Delirdinmi abla? Bi uyndirirsakk o yaratik kilikli kadini,bizi maf eder.

Sevda:Bisey olmaz..hem yaslilartin uykusu agir olur.

Efe:Geycektenmi abla?

Sevda:Evet bitanem.Bak siz katilmak istemiyosanizz ben girip alirim.En azindan bir cesaretli kisi var bu ailede.

Sevim:Tamam tamam anca beraber kanca beraber diye bir laf var.

Sevda(gulumser):Hadi o zaman.Anahtarli calma operasyonu baslasinn.

Leyla:Kendimi detektiv gibi hissettimm..operasyon... (guler)

Sevim:Aynen.

Sevda Zubeyde'nin odasi'nin kapisini acar ama onlari bir kotu supriz bekler--Zubeyde odasin'da degildir.

Sevda:Aaa nerdee bu yaa

Odada goremeyince sasirirlar.Arkalarin'dan bir ses gelir..ne olduguna bakarlar vee.....

Sevda,Sevim,Leyla ve Efe:AAAAAAAAAAAA!!!!!!!!

2. Bolum Sonu =))
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
  #4 (permalink)  
Alt 25 January 2008
Figüran

!!Cilgin Yaz 3. Bolum!!

Cocuklar arkalarina bakip ciglik atmaya devam ederler.Zubeyde’ye yakalanmislardir—hemde korkunc bir sekilde.Zubeyde’nin yuzun'de yem-yesil bir guzellik maskesi vardir ve gozlerine iki,kocaman salataliklar yapistirmistir.Zubeyde’yi o halde goren cocuklar elbette cok korkmuslardir.

Zubeyde:Bagirmayin cocuklarimm.Ne oluyo?

Sevda:Ayy sizmiydiniz ya Zubeyde hanim? Odumuz koptu.

Efe:Bu kadin uzayli demistim size ama bana inanmadiniz..

Sevim:Shh Efe’cim..

Zubeyde:Simdi bana soyleyinn…ODAMDA NE ISINIZZ VARRR Ne calicaktiniz hee?

Sevda:Bir dakika Zubeyde teyze,bizi hirsizlikla sucluyamassin haksiz yere tamammi?

Zubeyde: O zaman nedir bu sahne? Ogrenebilirmiyim? Ne yapicaktiniz odamda?

Sevda:Sey..senin ustunu ortmeye gelmistik canim aa sucmu bu yani.

Efe ve Leyla gulerler.

Zubeyde:Ahh canim…ne kadar dusunceliniz oyle..berhudal olun evlatlarim….HADII DOGRUU ARKA BAHCEYE….bu geceyi disarida gecireksiniz.

Sevda,Sevim,Leyla ve Efe:NEEE

Sevim:Sizin dediklerinizi kulaginiz isitiyomu,Zubeyde hanimcim?

Zubeyde:Gayet iyi isitiyo masallah..tas gibiyim tasss.40 yasindaymisim gibi hissediyorum kendimi.

Sevda(kendi kendine):Eee aynaya baksaniz iyi olucak o zaman,kor nine..

Zubeyde cocuklari disariya cikarir.Bunu yaptigina inanmazlar.Bu kadin iyice cildirmistir diye dusunurler.Sokaga atar onlar I ve eve geri girip uyur.

Komsulari Nazam cam’dan olanlari izlemistir.Cocuklara seslenir.

Nazan:Cocuklar..huuu huuuu cocuklar…ne oluyo allah askina? Bu kadin manyakmi ayol? Cus falan yani.

Sevda:Hic sormayin,Nazan hanim.Deliricez bu gidisler.

Nazan: Dur ben ne yapicagimi biliyorum bir dakika…ayamin altina alirim o kadini hee..kim oluyomuss.

Sevim:Hic gerek yok Nazan hanim.Bosuna zahmet etmeyin siz.

Nazan: Olsun olsun ediyim.Birsey olmaz bana.

Nazan disariya cikar.Kapiya vurur ve “ZUBEYDEE HANIMM” diye ciglik atar.

Leyla:Ayy kulaklarim.

Sevda:Nazan hanim uyanicak simdi herkez.Durun.Bosverin.Bu gece sizde kalalim izninizle?

Nazan:Aaa tabi ne demek..basimin ustunde yeriniz var canlarim..ama bu kadina iki cift laf etmeden rahat uyuyamam dostlar!

Zubeyde inadina kapiyi acmaz.Acmayinca Nazan ofkelenir ve parlak bir fikir gelir aklina.Evine gidip kocaman bir merdiven getirir.

Sevim:Allahim bu kadind delirmis..

Sevda:Normal birine rastliyamayizki bu mahallede zaten…off!

Nazan:Merak etmeyin cocuklar..simdi cikiyorum yukari.

Sevda:Nazan hanim ciddi olamassiniz dimi? Bunu yapmicaksiniz?

Nazan:Tabikide yapicam.Beni ne sandiniz.Kadirgali Nazan derler bana…Firtina Nazan’in ben evelallah.

Nazan cocuklari Zubeyde’nin odasinin camini gostermesini rica eder.Onlarda acik camli bir odayi isaretlerler.Sonra merdiveni Zubeyde’nin odasina dogru yerlestirir.Yukari dogru ilerlemeye baslar.

Sevim(asagidan dogru):Zubeyde hanimm simdi biyerinizi incilticeksiniz yaa.

Sevda:Ne olur inin asagaya.Biyerinizi kirmayin.Deymez o kadin icin.Birak uyusun.Seni gorurse cildirir.

Nazan(Zubeyde’nin camina ulasmistir bile):Cildirirsa cildirsin..o zaman bende oyle bi cildiririmki…bak o zaman Firtina Nazan’a kotu gozle bakabiliyomu?

Nazan Zubeyde’nin camin’dan iceriye bakar ama Zubeyde’yi bulamaz.Zubeyde birden karsisina cikar ve bagirir ona.Nazan’in odu kopar vee dengesini kaybedip merdivenle birlikte asaga duser.

Nazan:AYYY…gittimm…yetisinnn KOMSULAR….

Sevda:NAZAN HANIMMM..

Sevim:Nazan hanim..iyimisinizz

Nazan:Ahh oldummu…cennettemiyimm….

Sevda:Nazan hanim haylaa burdsiniz hayla.Dunyada. (guler)

Nazan:Ben bu kadindan korktup arkadas…o ne oylee kiz…aaa uzaylilar gibi…boyle bir yuz gormedim dogudugum gun’den beri...Ahhh…belim gittii…ayaga kalkamiyorumm…

Cocuklar Nazan hanim’in ellerini tutup kaldirirlar.Beli feci sekilde incilmistir.Zor yuruyordur.

Sevda:Gidip dinlenin bence Nazan hanim.Sabaha daha cok agriyabilirim…

Nazan:Yok arkadas ben bu kadina…onu elime alip bi kasik suda bogucamm..

Sevim:Naza hanim lutfen kafaniza takmayin.Gerekirse yarin sabah bogarsiniz.

Nazan:Tamam…yarin gorusuruz o zamann. (Zubeyde’nin camina bakar.Zubeyde orda degildir ama)..uzayli bu uzayliiii….aaa bi dakka cocuklarr siz sokakta kaldiniz sahi..hadi gelin bekliyorumm.

Sevda:Nazan hanim’cim..sizde olmasanizz..

Sevim:Evet cok tesekkur ederiz cok iyisiniz.

Efe:Bizi uzaliydan koyudugunuz icin cok tesekkuy edeyizz Nazan teyzee.

Nazan:Kuybann oluyy Nazan teyzen sana..hadi iceri cocuklari..yarin o kadinin caresine bakariz.

Bu arada karate asistanligi yapan Anil gayet pek memnundur isinden.Ama Deniz icin ayni sey soz konusu degildir.Asistanlik yaparken adam’in biri burnunu kirmistir ve kocaman yara bandi takmistir.Agrilar icindedir.

Deniz:Ben gidiyorum Anil…ben boyle devam edemem bu ise…basdan hataydi zaten..senin o beynine uyanda kabahat zatenn…

Anil:Ya basdan beri korkuyorum deseydin hic zorlarmiydim seni kardesim.

Deniz:Ben asla korkmam hic biseyden.Yanlisin var.

Anil:Korkmasaydin kalirdin…

Deniz:Eeee sus bee artik..senle muhattabimi kesiyorum ve burdan ayriliyorum.

Anil:Iyi bee gidersen gitt napiyimm…

Deniz’i doven adam:Heyyyttt gell lenn burayaa nereye kaciyosun oyle bakiyimmm..korkmaa.

Deniz:ARTIK SABRIMM TASTIIII…..BU ADAMI DOVICEMM…

Hic bir zaman siddet kullanmiyn Deniz adam’a saldirir.Sacini ceker,gozune ve gobegine yumruk atar.Aci ceker ve bayilir.

Karate salonundakilerr Deniz’i kocaman alkislarlar.Anil saskinlikla agzi acik kalir.Deniz bunu yaptigina inanmaz.Hic birsey demeden susarr.

Karate egitmeni: Deniz senden boyle cesurca birsey beklemezdik..bizleri cok sasirttin.

Deniz:Bende kendime saskinim.

Ani:Wawww kardesimm neymissin senn…

Sabah olmustur.Cocuklar Nazan’dan once uyanirlar.Nazan genelde cok gec kalkardir.

Sevim:Hadi gidelim eve artik..bakalim Zubeyde cadisi bizi iceriye alicakmi.

Sevda:Hadi.Nazan hanim uyusun.Sonra gorusuruz onla.

Leyla:Bizi eve almicak bence.Almaz.O cadilar’in onde gideni. (guler)

Sevda:Bakalim napiyo bizimki…..aaa bi dakka yaa biz ne kadar aptaliz.

Sevim:Neden

Sevda:Eee bizim bahcede ciceklerin altindaa her zaman yedek anahtar olurda ondan.Dun gece’den beri coktan girebilirdik eve.

Sevim:Aa tabii yaa…unutmusuz istee tuhh.

Leyla:Zubeyde cadisi bunu bilmiyormu hayret…hadi alda girelim iceriye abla.Cok sicak disarsi.

Sevda anahtarlari cicekler’in altindan alir ve ev’e girerler.Zubeydeyi ortalikta goremeyince bakmak icin odasina cikarlar.Hayla uyanmadigina cok sasirirlar cunki her sabah alti bucukta kalkan birisidir.

Sevim:Hayret..haylaa uyuyoo.

Sevda:Ayy uyusun uyusun…insallah kalkmaz 1 ay.Tovbe tovbe.

Leyla Zubeyde’nin yanina gider.Ona bakinca agzi acik kalir.Kardeslerine doner.

Sevda:Ne o hortlak gormus gibisin…

Efe:Zaten hoytlak goydu.

Leyla:Abla hic uyanmasin dedin ya…sanirim istedigin olduu.

Sevda&Sevim:NEEE

Leyla:Zubeyde cadisi ölmüs!

Sevda&Sevim&Efe:NEEE??

3. Bolum Sonu! =))

#5 (permalink)  
Alt 25 January 2008
BHR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BHR BHR ÛíÑ ãÊÕá
Senarist

Ruh hali:
Tecrübe Puanı: 843
BHR has a reputation beyond reputeBHR has a reputation beyond reputeBHR has a reputation beyond reputeBHR has a reputation beyond reputeBHR has a reputation beyond reputeBHR has a reputation beyond reputeBHR has a reputation beyond reputeBHR has a reputation beyond reputeBHR has a reputation beyond reputeBHR has a reputation beyond reputeBHR has a reputation beyond repute

Pek yazan yok o yüzden bende Eski Kırık Kanatlar Final senaryomu ekliyorum...
En son yazdığım 90 bölüm flndı o yüzden ekleyemem ama 4 bölümlük Kırık Kanatlar senaryom var
Yazım hatalarım fln var... Eskiden imla hatalarına o kadar çok dikkat edemiyordum... O yüzden kusura bakmayın

Kırık Kanatlar Final

1_

Güneş yeni bir günü kızıllığıyla karşılarken Ayşe içini kaplayan sevinçle uyandı. Gözlerini sevdiği adamın göğüsünde açtı. 10 yıl... Dile kolay tam 10 yıldır evliydiler. Seviyordu ve seviliyordu. Nevzat’ı sevmek istemişti zamanında, bu dünyada sevgisini hakeden tek insanın Nevzat olduğunu düşünmüştü. Kendini Nevzat’ı sevmek için zorlamıştı. Sevginin zoraki bir şey olmayacağını bilmiyordu o günlerde. Kendini zorlamasına da gerek kalmamıştı zaten. Nevzat sevgisiyle ısıtmıştı Ayşe’nin içini. Ayşe’nin yüreğini önce bir sıcaklık kaplamıştı, sonra da günden güne büyüyen bir ateş. Nevzat’a olan sevdasının , aşkının ateşi. Nevzat’ı sevmek, onunla huzur bulmak, kendini ona adamak, ondan bir parçaya sahip olmak. Nevzat’la ikisine ait olan bir parça. 2 dünyalar güzeli kız ve harika bir oğlan . Nevzat’la Ayşe’nin aşklarının meyvası 3 muhteşem çocuk. 3’ü de gururlu , sevgi dolu ve iyi kalpli çocuklardı. Mehmet 8 yaşındaydı. Babasının bir kopyasıydı. O da babası gibi annesine tapardı. Annesini babasından bile kıskanırdı. Ayşe büyüyünce Mehmet’in de Nevzat gibi başarılı bir politikacı olacağını düşünüyordu. Yaşı küçük olmasına rağmen daha şimdiden tam bir vatanperverdi. Babasına Mustafa Kemal hakkında, vatan , millet hakkında sorular sorar, büyüyünce babası gibi olmak istediğini söyleyip dururdu !! Kardeşlerini de çok sever , gözünden bile sakınırdı onları . Leyla ve Lale ... Ayşe’yle Nevzat’ın güzel ve yaramaz küçük kızları. İkisinin de anneleri gibi kocaman , anlamlı gözleri ve su gibi duru güzellikleri vardı. Yaramazlar 1 yıl arayla dünyaya gelmişlerdi. Leyla 4 , Lale 5 yaşındaydı. Bütün gün çiftlikte, tarlalarda koşturup durur oyunlar oynarlardı . Nevzat kızlarına tapardı ve onları şımartıp dururdu.. Ayşe’yi kızdırma pahasına şımartırdı ufaklıkları =)
Nevzat başarılı bir vekildi. Bir zamanlar yanlış düşüncelere kapılmıştı ama hepsine içinde bulunduğu boşluk sebep olmuştu. Neyse ki Mustafa Kemal’in önderliğine sadık kalmış, onun yolundan , onun düşünceleriyle ilerlemişti. Başarılı bir teğmenken askerlikten atılmak onu çok etkilemişti ama herşey düzelmişti işte... Çekilen acıların ve yaşanan olumsuzlukların sonucunda doğru görüşler , mutluluk , huzur ve başarı... Nevzat hepsine sahipti artık !! Sevdiğiyle ve çocuklarıyla yaşadığı muhteşem bir yaşamı vardı. Herşey o geceden sonra değişmişti. O acı gece... Nevzat hatırlamak istemese de yaşanmıştı o gece... Ayşe’yle düğünlerinde başlarına gelenler !! Daha evlenememişlerdi bile..
Şeref Ayşe’nin evleneceğini öğrenince düğünlerini basmış, Nevzat’a silah doğrultmuştu.
Ş: Ayşe benim olacak. Onu benden almaya hiç kimsenin gücü yetmez!! Yüreğime düşmüş bir kere onun sevdası , onun cemali ,onun gözleri. Senin olamaz o !!
(Bağırark söyler bunları)
(Silahını ateşler )
Ayşe Nevzat’ın önüne atılır
Kurşun Ayşe’nin göğüsüne saplanır
Ayşe kanlar içinde Nevzat’ın kollarını arasına yığılır
N: Ayşeeeeee...
(ağlayarak haykırır)
N: Ayşem , Ayşem naptın sen !! Sensiz ölürüm ben.! Sen olmadan , gözlerin , yüzün , sözlerin olmadan ölürüm !!
(Ağlamaya devam eder)
N: Sensiz ölürüm ...!!!
(Ayşe gözlerini aralar, Nevzat’a bakarak)
A: Sensiz kalmaktansa ölürüm ben!! Ölürüm!!
(son söz fısıltıyla çıkar ağzından)

Neyse ki doktorun çabaları kurtarmıştır Ayşe’yi... En güzeli de artık Ayşe’nin damarların da da Nevzat’ın kanının dolaşıyor olmasıdır.
Nevzat Ayşe’si uyanana kadar beklemiştir başında, biran bile gözünü kırpmadan! Ayşe’nin eli ellerinin arasında , Ayşe’nin uyanmasını beklemiştir. Ayşe gözlerini açınca ikisinin de gözlerinden yaşlar akmıştı.
A: Nevzat
(söylemek istediği çok şey vardır Nevzat’a)
N: Sus , konuşma , yorma kendini !! Burdasın , iyisin ya yeter o bana!! Burdasın artık ,iyisin Ayşem...
(Ayşe’nin gözünden akan yaşı siler eliyle ve Ayşe’nin ellerini öper, koklar )
N: Niye Ayşem? Niye attın kendini önüme? Niye? Sensiz ölürdüm ben!! Sensizlik benim ölümüm olurdu Ayşem...Ölümüm olurdu...
A: Seni seviyorum Nevzat
(Nezat bu sözü ilk kez duymuştur Ayşe’nin ağzından. İlk kez Ayşe ona onu sevdiğini söylemiştir. Dağlara haykırmak geçer içinden “Ayşem beni seviyor” diye.)
A: İçime düştü sevdan , ölümüne dayanabilir miydim sanıyorsun!! Sensizliğe , sensiz kalmaya dayanabilir miydim?? Sensiz kalmaktansa ölürdüm... O yüzden kurşunların önüne atıldım. Sevdam o kadar büyük ki !! O kadar büyüttün ki sevdamı, senin uğruna gelen ölüm mutluluk olur bana...Sensizlikse ölüm...

Nevzat Ayşe kurtulduktan sonra Şeref’in peşine düşer. Kaçmıştır o gece eşkıya... Kaçmasaydı ve Ayşe kollarının arasında ölmek üzere olmasaydı yaşatmazdı zaten onu ama neyse !! Şeref’i ve adamlarının konakladığı yeri bulunca, onların boş bir anını yakalayarak ele geçirir hepsini... yaralamıştır onları bazılarını da bağlamıştır !! Şeref’i de tanınmayacak hale gelene kadar dövmüştür !! Cemal ve askerler eşkıyaları almaya geldiklerinde;
C: Nevzat dur . Öldüreceksin adamı !!
(Nevzat’ın omzuna dokunur)
(Nevzat bırakır Şeref’i)
N: Eğer Ayşem ölseydi o zaman sen de ölürdün eşkıya !! Ölürdün ama can çekişerek...
C: Hadi Nevzat , bırak onu gel...
C: Götürün şunu... Hepsini götürün...
(adamlarına emir verir)

Bu olaydan sonra Ankara Nevzat’ı başarısından dolayı tebrik etmiştir ve askerlik görevini geri vermiştir ona... Önce yeniden teğmen olmuş sonra da politikaya atılmıştır.. Mustafa Kemal’in partisinde mebus olarak görev yapar !! Başarılıdır... Herkes başarısıyla övünür onun !!

Ayşe’yle Nevzat’ın 2. düğünleri yani asıl düğünleri Cemal ve Nazlı’nın düğünüyle beraber olmuştur... 2 kuzen ve 2 can arkadaş sevdikleriyle aynı gün evlenmişlerdir!! Kasaba da yaşanan en mutlu gün olmuştur o gün !! Unutulmaz güzellikte bir düğün... Ve unutulmayacak bir gün !!

Ayşe’yle Nevzat ilk başta Nevzat’ın evinde oturdular sonradan da Nazım Bey’in çiftliğinin yanına yaptırdıkları çiftliklerinde .. kuzenler ayrılmak istemedikleri için çözümü yeni bir çiftlik yaptırmakta buldular !!
Nazlı muallimeliğe devam ettiği için çiftliğin bakımını, tarlaların bakımını, 2 evin de yönetimini Ayşe üstlendi. Nevzat’ın çıktığı Ankara gezilerinde özlemini ancak çalışarak dindirmeye çalıştı . Kendini işlere verdi , sevdiğinin dönüşünü beklerken kafasını dağıtmak için...

2_

Aynı gün, aynı güneş kızıllığıyla Nazlı’yı da uyandırmıştır. Nazlı gözlerini ne kadar şanslı olduğunu düşünerek açmıştır... Her sabah sevdiği adamla uyanabilmek, Cemal’in “Nazlı’m” diyen sesini duyabilmek... Cemal’in yokluğunda yolladığı her mektupta eskiye dair bir hatırlama yaşardı Nazlı... Cepheden ona gelen mektupları, Cemal’in aşk dolu mektuplarını hatırlıyordu ve Cemal’e sahip olduğu için şükrediyordu...Aklına Sakine Abla’sının ona dedikleri gelmişti. “7 iklim 4 diyar da gezsen o sevda seninle gelir” dememiş miydi? “gözlerinde ki ışık sönene kadar o sevda yüreğinde kalır , söker atamazsın” dememiş miydi?
Atamamıştı zaten Nazlı da , unutamamıştı , kalbine bile gömememişti Cemal’i !! Denememiş değildi , denemişti ama olmamıştı... İyiki de olmamıştı, şimdi mutluydu, huzurluydu Cemal’le... Kardeşi uğruna sevdiğinden vazgeçtiğinde güçlü gözükmeye çalışmıştı... Dışarıdan bakan güçlü görüyordu onu oysa ki yalnız kaldığında neler yaşadığını kimse bilmiyordu. Çok acı çekiyor, içten içe ağlıyor, özlüyordu Cemal’i... Kardeşi sevdiğinden önemliydi onun için...O yüzden acı çekmeye razıydı...
Ama dinmişti acısı sonunda... Nevzat’ın sevdası Ayşe’nin içinde büyüdükçe Nazlı’nın da acısı dinmişti.
(Ayşe gelip de)
A: Ben sevdalandım Nazlı. Ben... Ben Nevzat’a sevdalandım. Ben onu seviyorum.. Biliyor musun başka türlü bir sevgi bu !! Onsuz yaşanmayacak , uğruna ölünebilecek türden... Ben Nevzat’sız bir yaşam düşünemiyorum artık Nazlı !! Nasıl oldu, nasıl büyüdü içimde bilmiyorum ama buram yanıyor... (Kalbini göstererek) ... Nevzat’ın düşücesi bile alev alev yakıyor içimi... Ben seviyorum onu... Hem de çok...
A: Biliyorum çok üzdüm , çok kırdım seni Nazlı !! Benim için ne büyük bir fedakarlık yaptığını yeni anlıyorum. Cemal’den vazgeçtin benim için... Özür dilerim Nazlı, özür dilerim kardeşim...
(sarılırlar)
(ikisinin de gözlerinden yaşlar akmaktadır)
N: Sen kardeşimsin benim , ailemsin... senden önemli olamaz ki hiç kimse !! Bu Cemal bile olsa , yüreğim bile parçalansa yine de sensin benim önceliğim...
A: Nazlı git ona... Onu sevdiğini söyle !! Kaybetme onu. Sevda bu... Kaybetmemek , kırmamak lazım... Yüceltmek lazım!! Beni affet Nazlı !!

Nazlı dünyaya haykırmak istemiştir Cemal’i sevdiğini !!
Atına atlayıp Cemal’in yanına gitmiştir...
C: Nazlı hoş geldin.
(Nazlı’nın birden bire odaya girmesine şaşırmıştır)
C: Noldu? Bir şey mi var Nazlı?
(Nazlı suskundur)
C: Niye konuşmuyorsun Nazlı?
N: Sus Cemal...Beni dinle..
(Cemal Nazlı’nın ne söyleyeceğini merak ederek onu dinler)
N: Cemal...Cemal...Hani mektuplardaki sevdan var ya senin , hani benim istemediğimi söylediğim... Hani sevdanı seçme yüceliğini bile österemediğim sevdan... Ben o sevdayı istiyorum Cemal!! Ben seni çok seviyorum !! Önce mektuplardaki adama aşık oldum ben... Sonra sana... Ne zaman düştün gönlüme bilmiyorum çünkü hep bir yanım inkar etmeye çalışıyordu seni... Sonra kabullendim ama olmadı. Ayşe’yi seçtim sevdanı istemediğimi söyledim!! Ayşe’yi seçtim çünkü kardeşimdi , ailemdi benim ama hergün öldüm acıdan. Sensizliğin acısı öldürdü beni.. Ben seni ve sevdanı istiyorum Cemal !! Benden esirgeme onları... Çok zordu bunları sana söylemek !! Denemiştim çünkü seni yüreğimde söküp atmayı...Ama zormuş , çok zormuş , hatta imkansızmış söküp atmak !! Anladım bunu... Geç kalmamışımdır umarım...
(Nazlı susar ve yere bakar)
(Cemal yanına gelir yüzünü kaldırır Nazlı’nın, gözleriden akan yaşı siler)
(Gözgöze bakışırlar)
C: Nazlım , içimin ışığı... Ben seni sevmekten vazgeçemem ki !! Sen benim ruhum, nefesim , yaşama sebebimsin... Yokluğunda bile seni bekledim !! Ölene kadar da beklerdim ama sen geldin ya daha ne isterim...
(Nazlı Cemal’in göğüsüne yaslar yüzünü)
N: Seni çok seviyorum Cemal...

Cemal’ine böyle kavuşmuştur işte Nazlı =) Kavuşmaları , düğünleri ve mutlulukları 2 güzel çocukla pekişmiştir...Can ve Handan... Can 8 yaşındadır, Handan’sa 6. Can babasının bir kopyasıdır, ve her geçen gün ise ona benzemeye devam eder ama annesinin yeşil gözlerine sahiptir. Handan’sa annesinin güzelliğini almıştır... Gelecekte annesi gibi muallime olmak ister... Nazlı ‘nın okulda olduğu zamanlar onlarla dadıları Elif Hanım , Ayşe Teyzeleri ve Zeynep Teyzeleri ilgilenir !! Leyla, Lale ve Handan zamanlarını çiftlikte geçirirken , Can ve Mehmet’te beraber okula giderler...

Cemal terfi etmiştir... Görevi gereği sık sık Ankara’ya gitmesi gerekir !! Nevzat’la Cemal’in Ankara gezileri sırasında kızlar beraberce eski günleri yad edip, sevdiklerinin yolunu gözlerlerdi !!

3_

Zeynep ise ablasıyla birlikte yaşamaya devam ediyordu... Yunus'un çok ısrarcı davranmasına rağmen Hristo’nun sevdası yüreğindeyken bir başkasıyla evlenmeye el vermedi yüreği, ölene dek bile olsa Hristo’yu beklemeye kararlıydı!!
Hristo’dan çoğu zaman haber alamaz ama arada bir aldığı mektuplar onu çok mutlu ederdi... Siyasi nedenler dolayısıyla mektup yollamak bile zordu... Lena’a gitmişti zaten !! Gitmek zorunda kalmıştı !! Bütün Rumlar Yunanistan’a yollanmıştı... Lena, Hristo’nun ailesi... Ve geri kalan herkes... Gitmeselerdi Hristo’dan daha çok haber alabilirdi bunu biliyordu ama şimdi... Beklemekten başka seçeneği yoktu...
Bazen umutsuzluğa düşerdi ama ablası destek olurdu ona... Sabretmesi için destek olurdu...
O da Ablası gibi , Nazlı Ablası gibi mutlu olmak istiyordu...
10 yıldır bekliyordu Hristo’yu... Keşke erken çıkması mümkün olsaydı...

__________________________________________________ ___

Geçen 10 yılda Yunus köye yeni gelen hemşire kızla evlenmişti... Mutluydu ama Zeynep’e olan sevgisi hala kalbinin bir köşesinde duruyordu...

Kaymakam Cemal’le iyi dost olmuş ve Cemal’le Nazlı’nın düğününe gelen Cemal’in teyzekızına sevdalanmıştı... Onlarda evlenmişlerdi ve kasabada mutlu bir hayat sürmekteydiler...

Muhtar’a gelirsek...Onun yaptıkları sonunda ortaya çıkmıştı. Zor olmuştu, çok acı çektirmişti insanlara ama aldığı ceza yeterdi ona. Müebbet yemişti mahkemede...
Devlet malını çalmaktan, halkı kışkırtmaya, sahtecilikle üzerine mal geçirmekten, adam öldürmeye kadar bir sürü suçtan mahkum olmuştu...
Nazım Bey’in çiftliğine olan takıntısı sonu olmuştu Recep Efendi’nin. Çiftliği ele geçirmek için çok uğraşmıştı , sonunda başarmıştı da ama Şeref’in , Mahmut’un ve diğer eşkıyaların yakalanmaları sonucu , muhtarın yaptıklarını itiraf etmeleri, muhtarın sonunu getirmeye yetmişti...

Çok kötü günlerdi Nazlı için , çiftliği kaybettiği günlerde çok kötü olmuştu... Evini, babasından ona kalan son hatırayı , çocukluğunun geçtiği, annesinin öldüğü evini , yuvasını kaybetmişti..
Ama en sonunda evine kavuşmuş ve ruhu huzur bulmuştu....

4_

O güneşin etrafı kızıllığa boğduğu sabah , huzur içinde sevdiklerinin kollarında uyanan Nazlı’yla Ayşe’nin içinde bir sevinç ve bir telaş vardı. İkisi de kalktılar giyindiler ve sözleştikleri gibi Nazlı’nın mutfağında buluştular...O gün 10. Evlilik yıl dönümüydü ikisininde!! Bir ziyafet hazırlamak istiyorlardı...Başladılar Cemal’le Nevzat’ın en sevdiği yemekleri yapmaya...Derken Zeynep’te onlara katıldı... Bütün sabahı hazırlanarak geçirdiler...
Uyanan Nezat’la Cemal’de onların yanına geldi , mutfaktan kovulmadan önce birer buse kondurmayı başardılar kızların yanağına !!
A: Dışarı dışarı... Hadi ama
Naz: Cemal çık mutfaktan yaa... Süpriz bütün yemekler...

Nevzat’la Cemal dışarıdaki hazırlıklarla ilgilendiler...
Kızlar mutfakla ilgilendiler...
Dadılar çocuklara baktı...
Akşama doğru Ferit Beyler, Hikmet Hoca, Yunus ve Hanımı , Kaymakam Bey ve Cemal’in kuzeni olan Hanımı geldiler...
Yemekler yendi...
Nazlı muhteşem kemanı eşliğinde duygu sei yaşatrken (KK jenerik müziğini çalıyor) ...
Zeynep uzaktan birinin geldiğini görür...
Hayır o olamaz der kendi kendine...
Hristo...
Z: Hristo...
(gözlerinden akan yaşlara engel olamaz)
(ayağa kalkar)
(Onun ayaklandığını gören herkes ona bakar , sonrada baktığı yere bakarlar)
Nev: Kardeşim geliyor...
Zeynep koşmaya başlar , Hristo’da ona koşar...
Birbirlerine hasretle, aşkla sarılırlar...
H: Zeynep’im
(Zeynep’in saçlarını koklar)
Z: (ağlayarak) Geldin... Geldin sonunda... Geldin...
Z: Seni çok seviyorum Hristo.
H: Seni çok seviyorum Zeynep’im
(sarılmaya ve ağlamaya devam ederler)
(Hristo , Zeynep’in yüzünü ellerinin arasına alır)
(Alnına bir buse kondurur)
H: Artık burdayım... Ayrılmayacağız bir daha...
H: Sen, senin sevdan ve özlemin olmadan daynamazdım...
H: Beklemeseydin daynamazdım...
H: Senin yokluğunda yok olurdum ben de...
H: Ama buradayım... Yanımdasın... Karım olacaksın...
H: Ve bir daha ayrılmayacağız...
Z: Ayrılmayacağız...
(sarılırlar...)

Uzakta , çiftlikte Nevzat Ayşe’ye sarılmıştır.
Nev: Kardeşim geldi Ayşem. Kardeşim geldi...
A: Geldi sonunda... Zeynep’im de mutlu olacak artık...
Cemal’le Nazlı’da sarılmıştır.
Naz: Zeynep’imin de yüzü gülecek artık
C: Evet... Gülecek...

Herkes Zeynep’le Hristo’ya bakmaktadır... Çiftliği yeni bir sevinç kaplamıştır...
Ayşe Nazlı’ya dönerek;
A: Nazlı çok işimiz var.
Naz: Ne gibi Ayşe?
A: Düğün hazırlıklarına başlamalıyız biran önce....
Naz: Evet başlamamız lazım
(Gülümseyerek)
Naz: Eee 3. Çiftliği de unutmamalıyız... Artık iş size düşüyor baylar...

Uzakta birbirine sarılmış olan Zeynep’le Hristo görünür...
Vee ...
SON...

#6 (permalink)  
Alt 26 January 2008
sulego - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jenerik Yönetmeni

Tecrübe Puanı: 30
sulego has a reputation beyond reputesulego has a reputation beyond reputesulego has a reputation beyond reputesulego has a reputation beyond reputesulego has a reputation beyond reputesulego has a reputation beyond reputesulego has a reputation beyond reputesulego has a reputation beyond reputesulego has a reputation beyond reputesulego has a reputation beyond reputesulego has a reputation beyond repute

bahar...

sana bir kez daha hayran kaldım !!