| Forumdan En İyi Şekilde Faydalanmak İçin KAYIT Olmanız Gerekmektedir. |
|
![]() |
|
|||||||
| Ana Sayfa | Forum | Türk Dizileri | Programlar | Ücretsiz E mail | Oyuncular | Reklamlar |
|
|||
|
|||
|
| | ||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
||||
|
Yok Charlotte 27 yaşında...
Hatta bir repliğinde diyor... 27 yaşındayım diye...
|
[IMG]http://www.*************/forum/attachment.php?attachmentid=305&d=1140783012[/IMG]
Matthew ve Keira Resmi bulduğumda altında Keira yazıyordu ama pek benzemiyor....
![]() Konu BHR tarafından (26 June 2007 Saat 05:56 PM ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
AŞK VE GURUR
Jane Austen´in klasik romanı "Pride and Prejudice - Aşk ve Gurur" bugüne kadar defalarca televizyon dizisi olarak dramatize edildiği halde (1938, 1952, 1967, 1980 ve 1995), bu romandan sadece bir kez sinema filmi yapıldı. Robert Z. Leonard´ın yönettiği ve başrollerinde Laurence Olivier ile Greer Garson´ın oynadığı 1940 yapımı o filmin 65 yıl sonrasında "Pride and Prejudice"in en büyük geri dönüşü, Working Title Film sayesinde gerçekleşiyor. 65 yıl aradan sonra büyük ekrana aktarılan "Pride and Prejudice - Aşk ve Gurur" projesinin yönetmenliğine Joe Wright getirildi. Filmin prodüksiyon amirlerinden Debra Hayward bu tercihin gerekçesini şu sözlerle açıklıyor: "Joe Wright´ın yönettiği ve aralarında ´Charles II: The Power & Passion´ın da yer aldığı önceki çalışmaları hepimizi etkilemişti. Onunla tanıştığımızda vizyonumuzun aynı olduğunu gördük. Bir filmin nasıl yapılması gerektiği ve klasik Austen öyküsünün anlatımı konusunda aynı paralelde düşündüğümüz ortadaydı. Zaten dünya çapında tanınan bir kitap olduğu için öyküyü yeniden keşfetmek gibi bir durum sözkonusu değildi. Bu öyküyü ilk yazıldığı şekliyle sunmak istedik. Jane Austen´in ruhuna uygun düşen oyuncuları seçtik. Onlara televizyon dizisindekinden oldukça farklı görünümler yükledik. Austen´in kitabının aslını bozmadan modern yöntemlerle çekmiş olsa da Joe Wright´ın uslanmaz bir romantik olduğu kesin olarak ortaya çıktı." ELIZABETH BENNET ROLÜNDE KEIRA KNIGHTLEY. Elizabeth Bennet rolünü üstlenen Keira Knightley ise, geniş kitleler tarafından çok iyi tanınan böyle bir karakteri canlandırmanın getireceği zorlukların farkında olduğunu, buna rağmen bu işe kalkıştığını ifade ederek düşüncelerini şu sözlerle dile getiriyor: "Böyle bir rolü almanın getireceği büyük baskılar vardı. Elizabeth Bennet karakteri, edebiyat dünyasında bugüne kadar kızlar için yazılmış en iyi rollerden birisidir. Karşınıza böyle bir rol fırsatı çıktığında kesinlikle hayır diyemezsiniz. Aynı zamanda ürkütücü bir roldü. Kitabı okuyunca insan oradaki Lizzie karakterini hemen sahipleniyor. İlk okuduğumda ben de etkilenmiştim. Bu yüzden herkesin aynı şekilde düşündüğüne inanıyorum. Kısacası o kitabı okuyan herkesin Elizabeth Bennet ile ilgili açık ve net bir fikri vardır. Bu yüzden heyecan verici bir roldü." DARCY ROLÜNDE MATTHEW MAC FADYEN Matthew Macfadyen portresini çizdiği Darcy karakterini şöyle tanımlıyor: "Bence bu karakter oldukça gururlu ve kendini beğenmiştir. Bazıları ona küstah da diyebilir ama bence yanlış anlaşılmış demek daha doğrudur. Oynamak için fantastik bir roldü. Materyal olarak da çok iyi çizilmişti. Bu rolde daha önce Laurence Olivier ve Colin Firth´ün oynadığıni öğrenince biraz tedirgin olmakla beraber yine de oynamak istedim. Zaten bu tür şeylere kafayı takarsanız bir Shakespeare yapıtında asla rol alamazsınız. Çünkü geçmişte bu rolleri hep dev sanatçılar oynamıştır. Sonuçta her aktör oynadığı role farklı birşeyler getirir. Bu yüzden tüm zorluğuna rağmen rolü aldım." AİLENİN BABASI BAY BENNET ROLÜNDE DONALD SUTHERLAND Kızlarla ve kadınlarla dolu evin tek erkeği konumunda olan Bay Bennet rolünde iki Altın Küre ödüllü tecrübeli aktör Donald Sutherland oynadı. Yönetmen Joe Wright bu rolde özellikle onun oynamasını neden istediğini şu sözlerle açıklıyor: "Donald tek kelimeyle efsane aktördür. Çocukken ´Revolution´ adlı bir filmde figüran olarak rol almıştım. Filmin aktörleri arasında Donald da vardı. Daha sonraları yine onun oynadığı ´Don´t Look Now´ adlı film daima favorilerim arasında yer aldı. Geçenlerde onu Nicole Kidman ile oynadığı ´Cold Mountain´de izlerken Bay Bennet rolünün gerektirdiği bütün özelliklere sahip olduğunu fark ettim. Şefkatli baba rolünü en iyi onun oynayacağını düşündüm." AİLENİN ANNESİ BAYAN BENNET ROLÜNDE BRENDA BLETHYN Beş kızın annesi olan Bayan Bennet rolünü üstlenen Brenda Blethyn, Bayan Bennet karakterini şu sözlerle tanımlıyor: "Gerekli dikkat gösterilmediği takdirde son derece cansıkıcı olabilecek bir karakterdir. O kadar çok konuşur ve bağırır ki, artık biraz sussa da kafamızı dinlesek diyeceğiniz gelir. Ancak kızlarına karşı sevgi dolu olduğu, beşine de büyük özen gösterdiği net olarak ortadadır. Bayan Bennet´in çok ciddi bir problemi vardır. Hiç kimse onun bu problemini yeterince ciddiye almaz. Beş kızı vardır ve onlara koca bulmak zorundadır. Üstelik bu kocalar zengin ve seçkin olmak zorundadır. Ancak ailenin yaşadığı Longbourn çevresinde bu tip erkeğe pek rastlanmaz. Bu yüzden Meryton kasabasına subaylar geldiğinde Bayan Bennet´in keyfinden yanına varılmaz. Subayların çoğu Londralı olduğu için aradığı seçkin kocayı nihayet bulabilecektir." JANE BENNET ROLÜNDE ROSAMUND PIKE Ailenin en büyük kızı Jane rolünü üstlenen Rosamund Pike, üstlendiği karakterle ilgili yorumunu şu sözlerle yapıyor: "Beş kız kardeşin en büyüğü olduğu için, kardeşlerini bir araya toplama konusunda sorumluluk duygusu gelişmiştir. Bu nedenle hafif de olsa annelik içgüdüsüne sahiptir. Ancak bu rolü oynarken ağırbaşlı ve kuru bir abla olsun istemedim. Yeri geldiğinde insanları güldürmeyi bilen abla tipini tercih ettim. Zaten Bennet ailesinin her yerinde kahkaha ve hareket vardır." LYDIA BENNET ROLÜNDE JENA MALONE "Jena Malone portresini çizdiği Lydia Bennet karakteriyle ilgili düşüncelerini şöyle ifade ediyor: "Lydia 15 yaşındadır ve aşık olma fikrine aşıktır. Askerlere ve rütbelere odaklanmış haldedir. Tüm zamanını erkeklerle buluştuğunda ne giyeceğini hayal etmekle geçirir. Aslında erkeklere çok fazla yaklaşım göstermesi de mümkün değildir. Çünkü sadece kendisine uygun sosyal statüden erkeklere yaklaşma şansı vardır. Her sosyal statüden insanın bir araya toplandığı baloları heyecan verici bulması bu yüzdendir. Her sınıftan erkekle dans edebileceği tek yer balo salonlarıdır. Günlük hayatı son derece sade geçmektedir. Eğitimi ihmal edildiği için okula gitmez. Evde yapacak işi de olmadığı için can sıkıntısı içinde dolaşır durur. Bennet kardeşlerin en küçüğü olduğu için diğer ablalarına kıyasla daha fazla özgürlüğü vardır. Bu özgürlüğünü de sonuna kadar kullanır." LADY CATHERINE DE BOURG ROLÜNDE JUDI DENCH Filmdeki önemli karakterlerden birisi de, Darcy´nin halası Lady Catherine de Bourg rolüydü. Film yapımcıları, daha büyük deneyim gerektiren bu rol için İngiliz sinemasının efsanevi kadın oyuncusu Judi Dench ile anlaşma yaptılar. Lady Catherine de Bourg rolünde oynamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Judi Dench, portresini çizdiği bu karakteri şu sözlerle tanımlıyor: "Lady Catherine zorba ruhlu, otokratik, kuşkucu, kurnaz ve hile yapmayı bilen bir kadındır. Asıl niyeti Darcy´i kendi kızıyla evlendirmektir. Filme başlarken kitabı çok iyi biliyordum. Bu kitabı yazdığında Jane Austen´in çok genç olduğunu biliyor muydunuz? Kitabı yazdıktan sonra çekmeceye attı ve yıllarca orada kaldı. Çok büyük bir başyapıt ve harika bir aşk hikayesidir. Rol bana teklif edildiğinde çok hoşuma gitti. Joe ile çalışmak da keyifliydi. Henüz 33 yaşında olan bir yönetmenin böylesine zor bir işe kalkışması ve benim yaşımdaki bir oyuncunun bu kadar genç bir yönetmen tarafından filme davet edilmesi tarif edilmesi imkansız bir keyif verdi."
|
'Aşk ve Gurur'un efsane divası Asalet unvanlı oyuncu Judi Dench. Britanya'nın gururu Dame Judi Dench, Aşk ve Gurur'da Bay Darcy'nin kibirli ve asil teyzesini oynuyor. Genç yıldızlara eşlik eden Dench, her zamanki gibi muhteşem Jane Austen'ın klasik romanı 'Pride and Prejudice/Aşk ve Gurur', (2001 baskısı 'Gurur ve Önyargı' olarak çevrildi) yine perdede. Başka bir deyişle Jane Austen'ın 18. yüzyıl İngiliz toplum yapısıyla içten içe dalga geçtiği nükteli ve ironik tarzı, bir kez daha zeki diyaloglara can verecek. Eser, 1940 yapımı Laurence Olivier'lı filmden itibaren defalarca sinemaya uyarlandı. Ama Austen hayranlarının en çok 'Aşk ve Gurur'un üstüne titrediğinden olsa gerek roman daha çok serbest uyarlamalara kaynaklık etti. Geçen sene Türkiye'de de gösterime giren Bollywood soslu Austen uyarlaması 'Bride & Prejudice/Gelinim Olur musun?' ve romanı da, filmi de |