Diziyi kabul edince şansı döndü !
Tv8’de Başak Sayan’ın sunduğu ’Kayıt Dışı’ programına konuk olan genç oyuncu Berk Oktay, ’Akasya Durağı’ dizisinde oynamaktan çok keyif aldığını söyledi. Oktay, askere gitmek üzereyken gelen teklifi kabul edince oyunculuğa başlamış.
Berk Oktay, modellikten gelen bir kişi olarak oyunculuk adına en önemli eğitimi sette aldığını söyledi. Oktay, "Konservatuarlı değilim ama insanın içinde olmazsa istediği kadar okusun bir şey olmaz ama oyunculukta da üstüne her gün yeni bir şey koyarken iyi öğretmenler varsa yanınızda iyi yoğruluyorsunuz" dedi.
Akasya Durağı dizisinde Zeki Alasya, Melek Baykal gibi usta oyuncularla birlikte çalışan Berk Oktay, okulunu bitirdikten sonra 2 yıl daha tecilli olmasına rağmen askere gitmeye karar verdiğini ve tam da bu dönemde oyunculuk teklifi aldığını anlattı. Oktay, Türker İnanoğlu’nun başlangıçta kendisine ’Oyun Bitti’ dizisinde Azra Akın ile oynaması teklifini getirdiğini ancak daha sonra Nehir Erdoğan ile birlikte ’Tatlı Bela Fadime’ dizisinde oynamasını istediğini belirterek "Direkten dönme noktası böyle oluyor herhalde... Oyun Bitti 6 bölüm sonra bitti ama bizim dizi gayet güzel 36 bölüm sürdü. Orada da çok iyi oyuncularla çalıştım ve çok şey öğrendim. Yönetmenimiz bana çok sabır gösterdi. Çok keyifli ve güzeldi. Nehir Erdoğan’ın bana çok yardımı oldu. Onunla oynadığım için çok mutluyum" diye konuştu.