|
|
|
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
| Sponsored Links |
|
||||
|
Dönem dizisinde oynayacak !
Son olarak Kanal D'deki 'Elveda Derken' dizisiyle ekranlara gelen Burcu Kara, bir dönem dizisi olan 'İpsiz Recep'de rol almaktan çok mutlu olduğunu söyledi ve diziyle ilgili bilgiler verdi. CNNTURK'te Meral Okay ve Beyazıt Öztürk'ün sundukları 'Nasi Yani?' programına konuk olan Burcu Kara, yeni bir dizide oynamaktan çok büyük keyif aldığını anlattı. 6 Ekim tarihinde TRT ekranlarında yayınlanmaya başlanacak olan ve başrolünde Kadir İnanır'ın oynadığı dizide Hakan Ural, Sema Atalay, Akasya Asiltürk, Hilmi Erdem, Ali Çoban, Nihat Nikerel gibi isimlerle kamera karşısına geçen Burcu Kara, dizinin dönem dizisi olmasının da kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. Kurtuluş Savaşı kahramanı olan 'İpsiz Recep'in hayatını anlatan dizi için Burcu Kara, "Çok heyecanlı ve çok mutluyum. Çünkü dönem işi çok istiyordum. Kendimi hiç bu döneme ait hissetmediğim için hep gerilerde yaşıyor benim ruhum. O yüzden hep dönem istiyordum. O plato, o kostümler, hepimizin anlattığı ya da tarih kitaplarında yazan şeyler. Gerçekten hepimizin çok özverili çalıştığı ve çok büyük bir ekibin çalıştığı bir iş" diye konuştu. Dizinin hayatında çok güzel bir yeri olduğunu söyleyen Burcu Kara, büyük bir oyuncu kadrosu olduğunu ve sürekli farklı hikayelerin yer alacağı dizide sürekli bir oyuncu değişikliğinin de olacağını anlattı. Kara, TRT ile 12 bölüm üzerine anlaşıldığını ancak devam edeceğine inandığını da sözlerine ekledi. Kaynak : Televizyon Gazetesi |
| The Following User Says Thank You to tebessuem For This Useful Post: | ||
Canqizim (23 October 2008) | ||
|
||||
|
İpsiz Recep yol gösterecek
Yönetmenliğini Erhan Baytimur üstlendiği 'İpsiz Recep' dizisinin kadrosu önceki gün ilk bölümü izlemek için biraraya geldi. Kadir İnanır, Burcu Kara, Hakan Ural ve Sema Atalay'ın rol aldığı projenin startını Riva Restaurant'da kutlayan ekip, hayli keyifliydi. YAPTIKLARI GÜNCEL Dizide Milli Mücadele kahramanı 'İpsiz Recep'i canlandıran Kadir İnanır; "İpsiz Recep'in yaptığı çalışmalar bugün bile güncelliğini koruyor" dedi. Canlandırdığı karakterin bir kahraman olduğunu vurgulayan İnanır, 'İpsiz Recep'in eşkıya olduğunu savunan yazar ve tarihçilerle ilgili; "O benim kahramanımdır, eğer 'İpsiz Recep'le ilgili sorunları olan varsa sorunlarını çözebilirim!" dedi. BİR MİSYON ÜSTLENDİ Usta oyuncu sözlerine şöyle devam etti: "Bu dizi, büyük ekonomik sorunların ve ülkemizde terörün had safhaya ulaştığı şu günlerde toplumu birleştirecek büyük bir misyon üstlendi. 'İpsiz Recep' bugün bile güncelliğini koruyor. Eşkiya günleri de olmuş olabilir ama bunu benim savunmam gerekmez. Bu ülkenin tarihçileri var onlar araştırsın." |
|
||||
|
Yine İpsiz'e havale...
TRT'nin iddialı dizisi İpsiz Recep'i, çok sevdiğim Kadir İnanır ve Burcu Kara'ya rağmen izleyemeyeceğim sanırım. Zira kötü yazılmış diyaloglar, özensiz çatışma sahneleri, sıradan oyunculuk gösterileriyle bir dönem muhafazakar kanallarda gösterilen dizileri -ki onlar şimdilerde çok kaliteli çekiliyorbile arattı. İpsiz Recep, düğündeki gençlere "Haydi bir horon çekin de düğünde olduğumuzu anlayalım" diyor. İki dakika sonra yanına gelip, onu horona davet eden genci, kaşlarını çatıp, tersliyor: "Vatanın dört bir yanı düşmanla çevriliyken bize horon tepmek yakışmaz!.." Hoppalaaa! Yıl; 1920'ler... Dizide herkesin "Reis" dediği, sabıkalı İpsiz Recep'e, bir yüzbaşı gelip, "Rum komitacılara karşı devlet adına savaşır mısınız?" teklifinde bulunuyor. Bizim İpsiz de hemen kabul ediyor. Devlet eliyle, çeteleri dize getirmesi için maşa olarak kullanılan Reis'ler... Hikaye size de tanıdık gelmiyor mu? Yüksel Aytuğ / Sabah |