|
|
|
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
| Sponsored Links |
|
||||
|
1. Bölüm özeti
Sanat Dünyasının Genç ve Başarılı İsimleri Gece Sesleri’nde Bir Araya Geliyor: Vildan Atasever… İsmail Hacıoğlu… Özgür Çevik… Ses getiren ve izlenme rekoru kıran yerli dizilere imza atan KOLİBA FİLM, yine ilgi odağı olacak bir yapımı izleyicilerle buluşturuyor: GECE SESLERİ... Ayşe Kulin’in romanından uyarlanan Gece Sesleri sanat dünyasının genç ve başarılı isimlerini bir araya getiriyor; VİLDAN ATASEVER, İSMAİL HACIOĞLU ve ÖZGÜR ÇEVİK … Yazar Ayşe Kulin’in aynı adlı romanından Deniz Akçay’ın senaryolaştırdığı Gece Sesleri’nin yapımcılığını Koliba Film/Ata Türkoğlu, yönetmenliğini Cemal ŞAN üstleniyor. Vildan Atasever, İsmail Hacıoğlu ve Özgür Çevik’in yanı sıra yine Türk tiyatrosunun usta isimleri Jale Aylanç, Arif Pişkin ve Ebru Aykaç da rol alıyor. Farklı kültürlerde yaşayan, ayrı dünyaların insanları her şeye rağmen aşka sığınırlar… Köklü bir ailenin yıllardır içinde sakladığı sırlar yeni bir evliliğin ardından sarsıcı bir şekilde ortaya çıkmaya başlar… Düğümler çözüldükçe sırların ardına sığınan kabul edilmesi zor gerçeklerle yüzleşilir, yıllardır korunan güçler ve dengeler bozulmaya yüz tutar… Yine de modern ve geleneksel dünyanın insanlarını aşk bir araya getirir… GECE SESLERİ, modern ve geleneksel dünyanın insanlarının bir arada yaşadıkları aşk, kıskançlık, nefret, intikam hallerini ekranlara yansıtıyor.
|
Bugünün hikayesi, geçmişte yazılır... Yeni sezonda Show TV'de...
Geleneksel değerlerin hüküm sürdüğü, yıllar öncesinden gelen kurallarla yönetilen Bozova Çiftliği, beklenmedik bir düğün haberiyle sarsılır. Konağın patroniçesi Sultan Hanım, gözbebeği büyük oğlu Nedim’in boyuyla kızı olan Rengigül’le evlenmesine karşı çıkmış ancak bu evliliğe engel olamamıştır. Aynı şekilde abisinin evlenmesine sevinen ancak gelin hanımı kabullenemeyen Yusuf ve ailesi için de durum farklı değildir. Yaşadıkları şehirden, sevdiklerinden ve alışkanlıklarından biranda vazgeçip kırsal kesimde bir çiftlikte yaşamaya başlayan Rengigül ve kızı Aslı içinse durum çok daha vahimdir. Sadece evini değil, hayatının aşkını da kaybeden güzeller güzeli Aslı, annesiyle yaşayacağı bu çiftliğe adapte olmaya, kendisini kabul ettirmeye çalışırken yeni bir aşka doğru da yelken açar. Ailesini kaybettikten sonra ailenin himayesine giren ve fabrikada çalışmaya başlayan Seyhan’ın Aslı’ya ilgisi önceleri karşılıksız kalmaz, ancak sonra bu aşkın üzerinde kara bulutlar, tehlikeli gölgeler dolaşmaya başlar. Seyhan’ın rakibi, hayatının baharında acı gerçeklerle yüzleşip yüreğine intikam koru düşen Yağız’dan başkası değildir. Annesi bildiği Nermin, hastalığının son günlerinde yıllardır acısını çektiği vicdan azabından kurtulmak için Yağız’a gerçekleri açıklar. Yağız, ölüm döşeğindeki kadının annesi olmadığını, gerçek babasının ise Bozova Çiftliği’nin patronu Yusuf olduğunu öğrendiğinde şok olur. Yağız için artık yapacak tek şey vardır: Ölümüne intikam... Yağız’ın çiftliğe gelişiyle paniğe kapılan Sultan Hanım, onu aileye kabul ettirmek için büyük mücadele verir. Tek istediği çocuğun konuşmamasıdır. Çiftliğe yerleşen ve kısa sürede fabrikada iş verilen Yağız, gözünü Aslı’ya dikmiştir. İki aşk arasında kalan Aslı, annesiyle hiç tükenmeyen sorunlarını aşıp ona zor günlerinde destek olacak, Nedim’le tüm çatışmaların ardından benzersiz bir ilişki kuracak, kısacası hayatı burada öğrenecektir.
|
1.Bölüm Özeti
Ölüm döşeğindeki annesinden yıllardır saklanan acı gerçeği öğrenen Yağız intikam yemini eder. Annesinin vasiyeti üzerine cenazeyi Bozova’ya götüren Yağız, Ortaçlı Çiftliği’nde yaşayan gerçek ailesiyle yüzleşip hesap sormak için sabırsızlanmaktadır. Bozova’daki Ortaçlı çiftliğinde ise başta Sultan Hanım olmak üzere tüm aile Nedim Bey’in sürpriz evlilik haberiyle şaşkına döner… Erkek torun beklentisiyle biran önce evlendirmek istediği büyük oğlu Nedim, Aslı isminde 20 yaşlarında bir kızı olan Rengigül’le evlenmeye karar verdiğini açıklamıştır… Bu evlilik kararına karşı çıkan sadece çiftliktekiler değildir… Aslı da annesinin bu evliliğini, hayatının değişeceği ve İstanbul’dan ayrılmak zorunda kalacağı düşüncesiyle onaylamaz. Rengigül ve Aslı’yı, Nedim’in ailesiyle tanışmak üzere gittikleri Bozova’daki çiftlik evinde hoş olmayan bir karşılama töreni beklemektedir… Sultan Hanım’ın, Rengigül’ü gelini olarak kabullenmesi ise pek mümkün değildir. Eşi Ceyda ve kızı Elvan’la birlikte çiftlikte yaşayan Ortaçlı’ların küçük oğlu Yusuf ise olacaklardan habersiz Rengigül ve kızına sıcak davranır. Çiftlikte Aslı’yla yakından ilgilenen biri daha vardır; Ortaçlı’ların aile dostlarının oğlu Seyhan. Rengigül ve Nedim, bütün itirazlara ve engellere rağmen sade bir törenle çiftlik evinde evlenirler. Düğün günü bütün aileyi şok edecek bir olay yaşanır… Bu arada Yağız Bozova’da, yıllardır annesi bildiği Neriman ebeyi defnettikten sonra, Sultan Hanım’ı görmek üzere Ortaçlı’ların çiftliğine gider. İlk başta çok telaşlanarak paniğe kapılan Sultan Hanım, daha sonra Yağız’ın gerçekleri bilmediğini sanarak rahatlar… Bunca yıl para sıkıntısı çeken, aldatılan ve yalanlarla büyüyen Yağız, sessiz sedasız geldiği Bozova’dan kolay kolay gitmeyecektir. Konu aynalı tarafından (11 September 2008 Saat 12:12 AM ) değiştirilmiştir.. |
| The Following User Says Thank You to aynalı For This Useful Post: | ||
burju85 (4 September 2008) | ||
|
||||
|
2.Bölüm Özeti Nedim’le Rengigül’ün evlendiği akşam Ortaçlı ailesi acı |