|
|
|
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
| Sponsored Links |
|
||||
|
Eşref Saati'ne torpil
"Eşref Saati" ayrıcalıklı bir dizi. "Kurtlar Vadisi" ekibinin işi. Böyle olunca tabii ki bir ölçüde diziye torpil geçiliyor. Ama ben bu yayın döneminin ilk bölümünü çok beğendim. Dizi oturmuş. Eşreflerin evlendirilmesi yerinde olmuş. Ben bu dizide Yadigar'ın olduğu sahnelere bayılmışımdır. Ahmet Uğurlu enteresan bir tip. Ve bu role tam oturmuş. Ama yine de söylüyorum, "Var mısın? Yok musun?"un önünde yer almak, pek öyle kolay değil. Kafadan reytingi olan bir programın yani. Sina Koloğlu / Milliyet
|
Kabadayılık, kaba dayılık
![]() Bu sezon Hasan Kaçan'ın canlandırdığı, Kaptan Cousteau'dan devşirme Kaptan Küstü tiplemesiyle tatlanan Eşref Saati'nde bu kez dramatik bir bölüm vardı. Kara Eşref'in erkek çocuk sahibi olduğu gün, Sarı Eşref evladını yitirdi. En gerekli zamanda karısının yanında olamadığı için Sarı Eşref'in omuzlarının düştüğü, kendini suçlu hissettiği, karısının karşısında mum gibi içine içine eridiği anlar pek hüzünlüydü. Ama beni asıl etkileyen, Kara Eşref'in sözleriydi. Kara Eşref, yeni doğan çocuğunu kucağına almak istemedi. Sebebini ise şöyle açıkladı: "Sarı Eşref'in çocuğu ölmüşken biz şimdi çocuk mu kucaklayacağız, görmemiş gibi... Kabadayılığın adı kaba, kendisi ince zanaattır..." İşte bugünün mafya bozuntuları ile bir dönemin gerçek kabadayıları arasındaki fark... İşin garibi; Eşref Saati'ni de Pana Film yapıyor, Kurtlar Vadisi'ni de... Yüksel Aytuğ - Sabah |
|
||||
|
Düzgün yaşamaktan taviz vermeyecek
Son dönemin dikkat çeken oyuncularından olan Yetkin Dikinciler, oyunculuğun büyüsünün kendisini sarmasına izin vermeyeceğini söyledi. Türkmax kanalında Hülya Avşar'ın konuğu olan Yetkin Dikinciler, düzgün yaşamaya çalıştığından bahsetti. Dikinciler, "Oyunculuğun büyüsünün beni sarmamasını istiyorum. Düzgün şekilde yaşadığımı biliyorum ve taviz vermeyeceğim, böyle yaşamaya devam ediyorum. Ama hayatın çok önemli olduğunu hayatın bana unutturmamasını istiyorum. Çünkü oyuncuyum. Hayatı konu ediyorum. Hayatın içinde kalmaya devam edeceğim. Fil dişi kulelerine çekilmeden..." diye konuştu. Hayatın sürdüğünü ve bu gezegende yaşananlara duyarsız kalmayacağını ifade eden Yetkin Dikinciler, en çok titizlendiği şeyin ise öfkesi olduğunu belirtti. Yetkin Dikinciler, "Haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı öfke duyuyorum. Ama çirkinleşmeden öfkeyi korumayı diliyorum. Öfke uzun vadeli olmalı. Öfkeyi unutursak kayış gibi oluruz. Öfkeyi kontrollü yaşayacak bir eğitim diliyorum kendime" dedi. EŞREF SAATİ ÖDÜL ALDI Show TV'de ekrana gelen Yavuz Bingöl ile birlikte başrolde yer aldığı Eşref Saati dizisinde mahalle havasını ve kardeşliği yansıttıklarını belirten Yetkin Dikinciler, çevreye duyarlı olmalarının da kendilerine ödül getirdiğini söyledi. Büyükdere'de yaptıkları çekimlerde çevredeki insanlara karşı duyarlı davrandıklarını anlatan Dikinciler, "Yerel idareden, Kaymakamlıktan teşekkür aldık. Madem insanlar için iş yapıyoruz, mümkün olan en usturuplu şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Akşam saat 10'dan sonra jeneratörlerimizi bile susturuyoruz" şeklinde konuştu. Dizi sürelerinin uzunluğundan yakınan Dikinciler, reklam kuşakları nedeniyle mecburen bu duruma katlandıklarını sözlerine ekledi. Televizyon Gazetesi / Engin Medya |
|
||||
|
Popülerliğe karşı değilim
Başarılı oyuncu Yetkin Dikinciler, popüler bir iş yaptıklarını ve popülerliğe karşı olmadığını söyledi. Türkmax kanalında yayınlanan Hülya Avşar Stüdyosu programının konuğu oyuncu Yetkin Dikinciler oldu. Dizilerdeki rollerinin yanı sıra Nazım Hikmet'i canlandıran ayrıca en son Can Dündar'ın yazdığı 'Mustafa' isimli filmde Atatürk'ü seslendiren Dikinciler, bir çok şeyden feragat edip, mesleğini yapmaya çalıştığını söyledi. Popüler bir iş yaptığını belirten Dikinciler, "Popülerliğe karşı değilim. biz popüler bir iş yapıyoruz, insanlara hitap eden bir iş yapıyoruz" dedi. Sinema, dizi ya da tiyatro ayırımı yapmadığından bahseden başarılı oyuncu, "Bahtımdaki rolleri bekliyorum" diyerek özel seçimlerinin olmadığını ifade etti. Felsefe okurken Yıldız Kenter'in öğrencisi olduğunu ve onun yönlendirmesiyle tiyatroya adım attığını ifade eden Yetkin Dikinciler, "Sadece ve sadece tiyatro sahnesinde olmayı hedefledim" diye konuştu. Ailenin tek çocuğu olmasına karşın akrabaları ile aynı apartmanda oturdukları için geniş bir aile ortamında yetişen Yetkin Dikinciyer, okuldan sonra ise özgürlüğünü ilan etmiş. Can Dündar'ın filmi 'Mustafa'da Atatürk'ü seslendirdiğinden bahseden Yetkin Dikinciler, "Mustafa'da yüce duygularla konuşulması yerine, derin nefeslerle konuşulmasını düşündüm. Sezgilerimle ve hissederek yapmaya çalıştım" dedi. Televizyon Gazetesi / Engin Medya |