Forumdan En İyi Şekilde Faydalanmak İçin KAYIT Olmanız Gerekmektedir.    
Dizi-TR.COM | Türk Dizileri Paylaşım Platformu  

Geri git   Dizi-TR.COM | Türk Dizileri Paylaşım Platformu > Güncel Haberler-Ratingler-Yarışmalar -Anketler > Güncel Haberler > Arsiv Haberler

Ana Sayfa Forum Türk Dizileri

Yabancı Diziler

Programlar Ücretsiz E mail Oyuncular Reklamlar

Bize Katılmak İster misiniz ?

DİKKAT! SİTEMİZDE MP3 PAYLAŞIMI YASAKTIR. MP3 PAYLAŞIMI YAPANLAR, SINIRSIZ OLARAK SİTEDEN UZAKLAŞTIRILIR.

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Büyük İkramiye İmam Hatipli'ye Çıktı! Günah Diye Almıyor
Konudaki Cevap Sayısı
14
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler

Görüntülenme Sayısı
167

Yeni Konu aç Konu Kapatılmıştır

LinkBack Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 14 January 2008
Trakyalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yönetmen

Tecrübe Puanı: 1610
Trakyalı has a reputation beyond reputeTrakyalı has a reputation beyond reputeTrakyalı has a reputation beyond reputeTrakyalı has a reputation beyond reputeTrakyalı has a reputation beyond reputeTrakyalı has a reputation beyond reputeTrakyalı has a reputation beyond reputeTrakyalı has a reputation beyond reputeTrakyalı has a reputation beyond reputeTrakyalı has a reputation beyond reputeTrakyalı has a reputation beyond repute
Standart Büyük İkramiye İmam Hatipli'ye Çıktı! Günah Diye Almıyor

Büyük ikramiye İmam Hatipli'ye çıktı! Günah diye almıyor..

Bir imam hatip öğrencisinin piyango korkusu

Anlatacağım olay, son yıllarda, bir gazeteci olarak karşılaştığım en çarpıcı öykü. Fakat şunu da belirtmem gerekir ki olayın kahramanı ile bir kez temas kurabildik, ardından bir daha kendisine ulaşamadık. Çünkü çok ciddi korkuları vardı. “Büyük ikramiye kazanan biri nasıl korku yaşar?'' demeyin. Sırf bu yüzden, olayda adı geçen kişinin adını ve yaşadığı şehri söylemeyeceğim.

Yeni yılın ilk günleri. Star TV Haber Merkezi olarak, biz de Milli Piyango’dan büyük ikramiye kazanan talihlilerin peşindeyiz. Şans eseri, dört talihliden biriyle temas kurduk. Gencecik bir çocuk. İkramiyenin kendisine çıktığını, ancak bir türlü alamadığın söylüyor. Çünkü o bir imam hatip lisesi öğrencisi ve piyango onun için kumar.

Talihli genç, piyango aldığını bile kimseye söylememiş. Çünkü piyango almak ona anlatıldığına göre günah. Zaten okuduğu imam hatip lisesindeki arkadaşlarına bile söylememiş piyango aldığını. Karşılaşacağı eleştirilerden çekinip, biletini kimseye göstermemiş.

Yeni yılın ilk günü de, gazeteyi açmış ve kazanan numaraları incelemeye başlamış. Numaraları kontrol edince, gözlerine inanamamış. Büyük ikramiyeyi kazandığından emin olunca, önce sevinmiş, sonra üzerine karabasan çökmüş. “Ben günah işledim, bu ikramiyeyi alamam'' diye kara kara düşünmüş.

Çünkü genç talihlinin, ailesi de son derece muhafazakar olduğu için, bu bilgiyi onlarla da paylaşamamış. Babasının günah olan bir şey yaptığı, piyango bileti aldığı, bir başka deyişle kumar oynadığı için kendisine kızacağından emin, “Ben şimdi ne yapacağım?'' diye düşünmeye başlamış.

Bu olay başlı başına bir Türkiye gerçeği.
Her şeyden önce, ortada çok önemli bir mahalle baskısı örneği var. Muhafazakar olan bir çevrede büyümüş, kendisi de aynı anlayışa sahip genç bir çocuk. Okuduğu imam hatip lisesi başta olmak üzere hep muhafazakar ortamlarda bulunmuş. Doğal olarak, derdini kimseye anlatamıyor.

Konuştuğumuz kişinin, her şeyi bir hayal ürünü olarak bize anlattığını düşünüp, bu zamana kadar bekledim. Ancak hala büyük ikramiye kazandığı halde Milli Piyango İdaresi’ne gitmeyen, kazandığı milyonları almayan biri olduğu için, anlattığının doğru olduğuna inanıyorum.

Öte yandan talihli genç, 18 yaşından küçük olduğu için, ikramiyeyi kendi başına alması mümkün değil. Bunu ailesine de söyleyemediği için, kandırılmasından kuşku duyuyorum. Hatta başına bir şey gelmesinden.

Kolay değil, ortadaki para 6 milyon 250 bin YTL. Eski anlatımla, 6 trilyon, 250 milyar lira.
  #2 (permalink)  
Alt 14 January 2008
pcinho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Oyuncu

Tecrübe Puanı: 13
pcinho has much to be proud ofpcinho has much to be proud ofpcinho has much to be proud ofpcinho has much to be proud ofpcinho has much to be proud ofpcinho has much to be proud ofpcinho has much to be proud ofpcinho has much to be proud of
Standart --->: Büyük İkramiye İmam Hatipli'ye Çıktı! Günah Diye Almıyor....

madem günah neden bilet alıosun be kardeşim
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
  #3 (permalink)  
Alt 14 January 2008
iSMaiL™ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Görüntü Yönetmeni

Tecrübe Puanı: 22
iSMaiL™ has a brilliant futureiSMaiL™ has a brilliant futureiSMaiL™ has a brilliant futureiSMaiL™ has a brilliant futureiSMaiL™ has a brilliant futureiSMaiL™ has a brilliant futureiSMaiL™ has a brilliant futureiSMaiL™ has a brilliant futureiSMaiL™ has a brilliant futureiSMaiL™ has a brilliant futureiSMaiL™ has a brilliant future

Alıntı:
pcinho Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
madem günah neden bilet alıosun be kardeşim
aynen......

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
  #4 (permalink)  
Alt 14 January 2008
GaKKoSeLz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bölüm Kordinatörleri

Ruh hali:
Tecrübe Puanı: 260
GaKKoSeLz has a reputation beyond reputeGaKKoSeLz has a reputation beyond reputeGaKKoSeLz has a reputation beyond reputeGaKKoSeLz has a reputation beyond reputeGaKKoSeLz has a reputation beyond reputeGaKKoSeLz has a reputation beyond reputeGaKKoSeLz has a reputation beyond reputeGaKKoSeLz has a reputation beyond reputeGaKKoSeLz has a reputation beyond reputeGaKKoSeLz has a reputation beyond reputeGaKKoSeLz has a reputation beyond repute

ehehehee bunun kide istemem yan cebime koy
günahsa nie bilet aldın ?

bari parayı alda hayır kurumlarına dağıt...

#5 (permalink)  
Alt 14 January 2008
NeFeRTum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dizitr Muhabiri

Ruh hali:
Tecrübe Puanı: 82
NeFeRTum has a reputation beyond reputeNeFeRTum has a reputation beyond reputeNeFeRTum has a reputation beyond reputeNeFeRTum has a reputation beyond reputeNeFeRTum has a reputation beyond reputeNeFeRTum has a reputation beyond reputeNeFeRTum has a reputation beyond reputeNeFeRTum has a reputation beyond reputeNeFeRTum has a reputation beyond reputeNeFeRTum has a reputation beyond reputeNeFeRTum has a reputation beyond repute

1)Madem gunah oldugnu bılıosun neden alıosun o bıletı?
2)Bıletı alarak zaten bı gunah ıslemıssın sana gore barı ozmn o parayı al da hayır yap

yada sen ıı sı sen bana wer o bıletı benım ıcın o para gunah dııl
Love endLessLy and we'LL aLways be.((:

Konu NeFeRTum tarafından (14 January 2008 Saat 03:09 PM ) değiştirilmiştir..
  #6 (permalink)  
Alt 14 January 2008
everst - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konuk Oyuncu

Tecrübe Puanı: 5
everst has a spectacular aura abouteverst has a spectacular aura abouteverst has a spectacular aura about
Standart --->: Büyük İkramiye İmam Hatipli'ye Çıktı! Günah Diye Almıyor

Garibim, onun yerinde olmak istemem doğrusu. O beynini nasıl yıkadıysalar. Gerçi o parayı alırsa allah sakınsın sonradan azanı ne paklar bilmem artık...
  #7 (permalink)  
Alt 23 January 2008
almeida - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yasaklı (Banned)

Tecrübe Puanı: 0
almeida is a name known to allalmeida is a name known to allalmeida is a name known to allalmeida is a name known to allalmeida is a name known to allalmeida is a name known to all

alsın türkiyeyi karanlığa doğru götürmek isteyen yandaşlarını finanse eder,,
  #8 (permalink)  
Alt 23 January 2008
arzumyazici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yardımcı Oyuncu

Tecrübe Puanı: 5
arzumyazici has a spectacular aura aboutarzumyazici has a spectacular aura aboutarzumyazici has a spectacular aura about

madem gunahdi neden bilet almis.ama bu haberin dogrulugu tartisilir ailesi bile bileti aldigini bilmiyor ama nasil birseyse 70 milyonluk türkiyede gazetecinin birisi onu gidip bulmus.ozel hisleri olan birisi galiba bu sahis.bana hic inandirici gelmiyor
  #9 (permalink)  
Alt 23 January 2008
gksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sanat Yönetmeni

Tecrübe Puanı: 44
gksu has a reputation beyond reputegksu has a reputation beyond reputegksu has a reputation beyond reputegksu has a reputation beyond reputegksu has a reputation beyond reputegksu has a reputation beyond reputegksu has a reputation beyond reputegksu has a reputation beyond reputegksu has a reputation beyond reputegksu has a reputation beyond reputegksu has a reputation beyond repute

ahaha zihniyete bak ya,komedi
  #10 (permalink)  
Alt 24 January 2008
ahmet_b - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bölüm Kordinatörleri

Ruh hali:
Tecrübe Puanı: 75
ahmet_b has a reputation beyond reputeahmet_b has a reputation beyond reputeahmet_b has a reputation beyond reputeahmet_b has a reputation beyond reputeahmet_b has a reputation beyond reputeahmet_b has a reputation beyond reputeahmet_b has a reputation beyond reputeahmet_b has a reputation beyond reputeahmet_b has a reputation beyond reputeahmet_b has a reputation beyond reputeahmet_b has a reputation beyond repute

ne var yani olabilir..ama bu parayla hayır yabılabilir bence...

Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler