Hastalarını tabutta taşıyorlar.
Ordu'nun Çaybaşı İlçesi Akbaba Köyü'nde yolu olmayan köylüler, hastalarını tabutla taşımak zorunda kaldı.2 ayağıda kırık olan 70 yaşındaki Hatice Uğur,patika yoldan asfalta kadar 1 kilmetrelik yolu tabut içinde gitti.Eşinin taşınmasına yardım eden 80 yaşındaki Cemal Uğur, "hastalarımızı tabutta taşımammızın sebebi hem rahat oluyor hemde dengede tutabiliyoruz.Ölmeden tabutada girdik.Yolun yapılması için bize yıllarca söz verdikleri halde yolumuz yapılmadı "dedi.
İlçe'ye bağlı 10 haneli 60 nüfuslu Akbaba Köyü'ndeasfalta kadar olan 1 kilometrelik uzaklıkta yolları yapılmadığı için sıkıntı yaşayan köylüler yetkililerden yardım istedi.Hastaları araba patika yoldan çıkamadığı için kuçakta yada tabut içinde hastaneye götürüldüğünü söleyen Akbaba Köyü Muhtarı Yaşar Uğur yolun KÖYDES programına alındığını ve kısa sürede yapılacağını söyledi.Bazı kişilerin yol geçecek arazilerinden yer vermemesi nedeniyle yolun yapılmasını geçiktiğini anlatan Muhtar Uğur "yol olmadığı için hastalarımızı asfalta kadar bazen tabut içinde bazende kucakta götürüyoruz "dedi.
İki bacağıda kırık olduğu için alçıda olan 70 yaşındaki Hatice Uğur,tabutun içine konularak asfalta kadar indirildi.Eşinin yürütemediğini ve bu nedenle tabuta koyduklarını ifade eden Cemel Uğur "yolumuz yapılır diye yıllarca bekledik durduk.Ancak bazı kişilerin sorun çıkarması nedeniyle yolumuz birtürlü yapılamadı.hastalarımızı tabutta taşımamızın sebebi hem rahat oluyor hamde dengede tutyoruz.Ölmeden tabutada girdik.Hasta taşımayı bırakın yürümenin bile çok zor olduğu patika yoldan evimize gidip geliyoruz.Yetkililere sesleniyorum,bitirin artık bu çileyi. "diye konuştu.