Ordu'nun Peşembe İlçesinde tekneyle avlanmaya çıkan balıkçılar, denizden balık yerine domuzla döndü.Gece geç saatlerde denize ağ atan balıkçılar,yunus balığı sandıkları sürünün,karaya çıkmaya çalışan yaban domuzu sürüsü olduğunu görünce şok yaşadı.
Peşembe balıkçı barınağından hamsi avlamak için Kaldir-2 teknesiyle denize açılan balıkçılar,kıyıdan yaklaşık 3 mil açıldıktan sonra ağ attı. Sabahın ilk ışıklarıyla ağ toplama başlayan balıkçılar,hiç ummadıkları bir süprizle karşılaştı.Ağ topladıkları bölgede ne olduğunu bilmedikleri bir sürüyle karşılaşan balıkçılar,ilk başta bunun yunus balığı sürüsü olduğunu sandı.Ağ toplamaya ara verip sürünün peşine düşen balıkçılar,yunus sandıkları sürünün yaban domuzu olduğunu görünce şok yaşadı.Kaldir-2 teknesinin kaptanı Necati Reis, "Şaşırdık 8-10 tane vardılar.Suyun içinde bazı karaltılar gördük,ilk başta korktum sonra çok heyecanlandım.Önce yunus balığı sandım.Daha sonra su aygırı zannettik.Yaklaştığımızda karaltıların domuz olduğunu anladık çok şaşıdık.Hemen küçük tekneyle domuzlardan birisine yaklaştık,boynuna ip atıp canlı yakalamayı başardık.Domuzu tekneye almakda çok kolay olmadı "dedi.
Tekneye alınan yaban domuzu,halatlarla bağlanarak etkisiz hale getildi.Daha sonra ağ toplama işlemlerinide tamalayan Kadir-2 teknesi,yaban domuzuyla birlikte kıyıya döndü. Balıkçılar"Bu bölgeye yaban domuzlarının denizden geldiği söylentisi vardı.İnanmıyoduk gözlerimizle gördük "diye konuştu.
Yaban domuzu Tarım İlçe Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Domuzların neden denizde olduğuna ise kimse bir anlam veremedi.