20 November 2007
|
 |
Bölüm Kordinatörleri
|
|
Ruh hali:
Tecrübe Puanı: 260
|
|
Roberto Carlos, İslam'la tanıştı!
Kas hastası bedensel engelli 12 yaşındaki İslam Olkun, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in girişimi sonucu, hayranı olduğu Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldız oyuncusu Roberto Carlos ile İstanbul'da buluştu.
Spinal muskuler atrofi (SMA) hastası olması nedeniyle yürüyemeyen, İslam Olkun, dün Eskişehir'den ambulansla Samandıra'ya gelerek hayalindeki yıldız Roberto Carlos'la tanışarak sohbet etti. Brezilyalı yıldız ile samimi bir sohbet de gerçekleştiren İslam Olkun, kendisine imzalı krampon ve Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı bir maçın formasını hediye eden Roberto Carlos'a teşekkür etti. Duygusal anların yaşandığı buluşmada minik İslam, Roberto Carlos'a, "Sizin hayranınızım. Fenerbahçe'ye gelmeden önce de Brezilya Milli Takımı ve Real Madrid'ten sizi takip ediyordum. Fransa'ya attığınız o gol hâlâ aklımda." dedi. Küçük hayranının kendisi hakkında birçok şeyi bilmesi karşısında Roberto Carlos da İslam Olkun'a, "Sen benim tüm kariyerimi biliyormuşsun." diye cevap verdi. Tüm oyuncularla hatıra fotoğrafı çektiren İslam Olkun'a idari menajer Volkan Ballı tarafından da çeşitli hediyeler verildi. Minik İslam, 1 saat geçirdiği Samandıra'dan yine ambulansla mutlu bir şekilde ayrıldı. Yürüyeceği günün hayalini kuran Olkun'un sağlığına kavuşması için ameliyat olması gerektiği bildirildi. Maddi durumu iyi olmayan aile, ameliyat parası için gerekli olan 80 bin YTL'yi temin edemediğinden İslam Olkun'a hayırseverlerden yardım bekliyor. Bir grup kalıtsal nöromüsküler (sinir-kası tutan) hastalığa verilen ad olan SMA, vücutta istemli kasların kuvvetsizliğine ve erimesine yol açıyor. Bu hastalığın tüm tiplerinde ön boynuz denilen bir bölgedeki hücreler etkileniyor. Bunun sonucunda istemli kaslarda kuvvetsizlik ve erime (atrofi) görülüyor.

|