'Hayat ortağı' için sahneye döndü
600 gün önce gece kulüplerinde sahneye çıkmama kararı alan Serdar Ortaç, önceki akşam 'hayat ortağı sayılırız' dediği işletmeci arkadaşının mekânında çıktı
BORA BAĞCIBAŞI
Yaklaşık 2 yıl önce, gece kulüplerinde sahneye çıkmama kararı alan ünlü popçu Serdar Ortaç, bu kararını yeni açılan İstanbul Stage için bozdu. Önceki akşam Zincirlikuyu'da açılan İstanbul Stage adlı mekânda sahneye çıkan Ortaç, sahne öncesi gazetecilerle sohbet etti. Ortaç, aldığı ücret hakkında bilgi vermedi ama eski patronunu kırmak istemediği için kararını bozmak zorunda kaldığını söyledi.
Ortaç, şöyle konuştu: "Daha önce İzmir'deyken birlikte çalıştığım işletmeci arkadaşım Atilla, eğer İstanbul'da bu kulübü açmamış olsaydı sahnelere dönmeyi düşünmüyordum. En önemlisi uzun bir aradan sonra tekrar sahne almaktan dolayı çok mutluyum.
Ben bu işi eğlencem için yapıyorum, uzun bir aradan sonra sahne aldığım için aynı başarıyı yakalar mıyım yakalamaz mıyım diye bir korkum yok zaten. Bugün iş olur mu, yarın olmaz mı diye bir endişem yok. Parasal anlamda çok fazla bir şeye de ihtiyacım yok. Bu benim eğlencem, hobim, şarkılarımı yazıp söyleyip insanları mutlu etmek için yapıyorum bu işi. Ama 65 yaşında böyle bir endişem olabilir."
'Hayat ortağı sayılırız'
Mekâna ortak olduğuna dair çıkan söylentiler için ise Ortaç, "Kesinlikle öyle bir şey yok. Biz zaten Atilla Ağabey'le baba - oğul gibiyiz. Bugüne kadar karşıma çıkmış, bu işi ve beni seven ender insanlardan birisidir kendisi. Bu nedenle onunla zaten hayat ortağı sayılırız" dedi. Bu arada Ortaç'ın geceliği 40 bin?YTL'ye anlaştığı iddia edildi.
Basın toplantısı sonrası sahneye çıkıp şarkılarını seslendiren Ortaç'ı dinlemeye gelenler arasında Asuman-Hüsnü Güreli, Cansu-Tümer Metin, İlhan Mansız, Melda-Sinan Kosif ve Oktay Kaynarca gibi ünlü isimler de vardı.
'MÜZİKLE ORTA ASYA'YI FETHEDECEĞİZ'
Moskova'da 17 bin kişiye seslenecek
15 Aralık'ta Moskova'nın Luzhniki Stadyumu'nda konser vermeye hazırlanan Ortaç, şunları söyledi:
"Bugüne kadar Rusya'dan bana 4 teklif gelmişti, beşincisini kabul ettik. CSK'nın kapalı stadında yani 84 bin kişilik değil, 17 bin kişilik stadyumda konser vereceğiz. Rusya bugüne kadar unuttuğumuz bir cumhuriyet, sadece kadınlarıyla andık Rusya'yı. Oradakilere Türkçe şarkılarımızı söylemek, onların Türkçe şarkılar eşliğinde eğlenecek olmaları güzel bir duygu. Orta Asya'yı oldukça ihmal ettik zaten, biz kendi adımıza müzikle Orta Asya'yı fethediyoruz, politikacılar da politikalarıyla. Artık Avrupa'yla hiçbir şey olmayacağını sindirip Orta Asya'ya geri kaymaları gerekir. Çünkü geldiğimiz yer Orta Asya, Türklerin çıktığı yer orası."