29 September 2007
|
 |
Yasaklı (Banned)
|
|
Tecrübe Puanı: 0
|
|
Skandalda ikinci perde
Skandalda ikinci perde
Konya'da, sağlıklı çocuklara zihinsel engelli raporu verilmesiyle ilgili skandalda fatura, yaptıkları başvuruyla olayı ortaya çıkaran aileye kesildi.Ayrıntılar..
27 Eylül 2007 Perşembe 14:13
#news_content a{ color: #0000FF; } Özel eğitim merkezine para ödeyen SSK, Kazan ailesinden 7 aylık eğitim için verdikleri 2 bin 305 YTL'yi faiziyle birlikte geri istedi.
Müşerref Kazan, ilkokul 5'inci sınıf öğrencisi torunu M.K.'yı derslerinde daha başarılı olması için özel rehabilitasyon merkezine gönderdi.
Ancak M.K. rehabilitasyon merkezince sahte raporlarla hafif düzeyde zihinsel engelli gösterildi. Çünkü devlet, zihinsel engellilerin eğitimi için çocuk başına rehabilitasyon merkezlerine 380 YTL para ödüyordu.
Çocuklarının zihinsel engelli gösterilmesine tepki gösteren Kazan ailesi, İnsan Hakları Kurulu'na başvurdu. İncelemede özel rehabilitasyon merkezlerinin devletten para alabilmek için sağlıklı çocukları engelli olarak gösterdiği ortaya çıktı.
Olayın ardından Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 bine yakın dosya incelemeye alındı. 200'den fazla doktor hakkında açılan soruşturma sürerken skandalın ilk faturası Kazan ailesine çıkarıldı.
SSK, M.K.'nın 7 aylık eğitimi için özel rehabilitasyon merkezine ödediği 2 bin 305 YTL'lik eğitim yardımını faiziyle aileden istedi.
Babaanne: "Parayı hortumcular almış"
Parayı verecek durumda olmadıklarını belirten Müşerref Kazan tepki gösterdi. Kazan, "Babası özel rehabilitasyon merkezi tarafından kayıt için hazırlanan evrakları imzalarken, noterden onaylı vekaletname de imzalamış. Oğluma, çocuğunu getirip götürürken herhangi bir sorun yaşanmaması için vekaletname imzalatıldığı söylenmiş" dedi.
M.K.'nın babaannesi ayrıca, "Biz olaylar ortaya çıktıktan sonra öğrendik ki, bu vekaletnameyi Ziraat Bankası'na yatırılan parayı çekebilmek için imzalatmışlar. Torunumun eğitim gördüğü süre içerisinde de parayı bankadan çekmişler. Biz hiç bir para almadık. Parayı özel rehabilitasyon merkezi aldı. Onlar hortumladı, onlar yediler. Bize 5 kuruş para gelmedi. Ama şimdi SSK, bu parayı bizden talep ediyor. Fakat bizim bu parayı ödeyecek durumumuz yok" diye konuştu.
|