Beşiktaş'ın teknik patronu Sağlam, derbi maç için ilginç bir açıklama yaptı.
27 Eylül 2007 09:57
Beşiktaş'ın teknik patronu Sağlam, "Fenerbahçe'nin, puan farkının azalması için bizim kazanmamızı isteyeceğini düşünüyorum. Ama başka takımların değil, bizim istememiz önemli" yorumunu yaptı
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Galatasaray derbisi öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Maç için genel bir değerlendirmede bulunan Sağlam, "Yendiğimiz takdirde bile lider olamayabiliriz. Çünkü Sivasspor gerçeğini görmek lazım. Onları bu başarılarından dolayı kutluyorum" dedi.
Kalli ile aralarındaki hoca - öğrenci ilişkisine de değinen Ertuğrul Sağlam, "Beşiktaş'ta futbolcusuydum. Ondan çok şey öğrendim. Teknik direktörlüğünü biliyorum ama o günkü şartlar ile şimdikiler arasında çok fark var" ifadesini kullandı. Galatasaray'ın cezası nedeniyle maçın cezasız oynanacağına da dikkat çeken Sağlam, "Seyircisiz oynanacak olan ortamı, sahada sergilenecek olan renkli futbol unutturabilir. Çok gollü bir maç olsun ama biz kazanalım" .yorumunu yaptı.
Lincoln'a ekstra önlem almayacağını belirten siyah - beyazlıların teknik patronu, sözlerini şöyle sürdürdü": Ricardinho ve Cisse yok ama onun yerine, Delgado, Bobo, Koray gibi isimler var. Ben lider futbolcuya karşıyım. Takımdaki herkes lider olmalıdır."
Siyah-beyazlı çalıştırıcı, "Fenerbahçe'nin, puan farkının azalması için bizim kazanmamızı isteyeceğini düşünüyorum. Ama başka takımların değil, bizim isteğimiz önemli."
'Önce çalışacaksın'
Ertuğrul Sağlam, DHA'ya verdiği röportajdaki "Beni buraya Allah getirdi, geri göndermeyecektir" ifadesine açıklık getirdi. Sağlam, "Tabii ki hiç bir iş Allah'ın isteği olmadan gerçekleşmez. Üç yılda biz buraya çalışarak geldik. Kimse tepeden inemez. Herkesten fazla çalıştığıma inanıyorum. Bu şartlarda başarı zaten gelir. Gelmezse de yapacak bir şey yok. Allah tabii ki çalışmayana bir şey vermez. Önce çalışacaksın" yorumunu getirdi.
Rüştü müjdesi
Beşiktaş, Galatasaray derbisinin hazırlıklarını dün yaptığı taktik idmanla sürdürdü. Sakatlığı bulunan kaleci Rüştü, takımla birlikte çalışmalara başlarken, tedavisi süren Ricardinho, boğaz enfeksiyonu geçiren Tello, çocuğu olduğu için izinli olarak Fransa'da bulunan Diatta ve belinde hafif ağrısı olduğu için dinlendirilen Delgado, antrenmana katılmadı. Bu arada Ertuğrul Sağlam'ın annesi Fatma Sağlam dün Memorial Hastanesi'nde kalp ameliyatı geçirdi.