İsmail Türüt'ün türküsü olay oldu. Çekilen klipte Dink'in katilerine övgüler yağdı. (VİDEO)
İsmail Türüt'ün türküleri yine olay oldu. Son albümünde yer alan 'Plan Yapmayın Plan' adlı adlı türküsünde Hrant Dink'in katil zanlısı ve azmettiricilerini kahraman olarak gösteriyor.
Türüt'ün bu türküsüne Youtube'da klip çekildi. Kimin çektiği belli değil.. Ancak sanatçının bundan haberi yok.. Türüt, türküyle ilgili olarak şunları söylüyor:
Dink cinayetinin etkisi oldu
"Klip bana ait değil. Fatiha Yasindedir demek duadadır. 'Ogün öyle desinler' derken de Dink cinayetinin zanlılarından bahsetmedim. Böyle bir niyetim olsa 'Çakıcılar, Pekerler bitmez' derdim. Şarkıyı yazmamda Dink cinayetinin de etkisi oldu. Çünkü bu cinayet de ülke üzerine oynan oyunların bir devamı. Ancak çekilen klibi hiç beğenmedim. Görüntüler hoş değil.
Ozan Arif suçlamaları red etti
Ülkücü camianın önde gelen isimlerinden Ozan Arif de suçlamaları red ederek ‘Ben o destanda kimseyi kast etmedim’ dedi. Arif ‘‘Bu klip İsmail Türüt’ün veya yapımcının elinden çıkmış değil. İnternette becerisi olan bir vatandaş böyle bir klip hazırlamış. O şiir bana ait ve sözlerin arkasındayım. Ama o sözlerle kimseyi kast etmedim. Töhmet etmeyin’ diye konuştu.
Dink ailesi suç duyurusunda bulunacak
Dink Ailesi’nin avukatlarından Erdal Doğan, klip ve türküyle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
SIDETTE HAYIR
Konu bsog tarafından (16 September 2007 Saat 01:26 PM ) değiştirilmiştir..
çarptırılımış bir haber; videoyu youtube'a ekleyen bir vatandaş... Sözlerinde de ima yok bence; "Fatihalar Yasinler"( sureleri)den Yasin Hayal "Bu günler O günler"den Ogün iması çıkarılmış... Sağol haber için.
çarptırılımış bir haber; videoyu youtube'a ekleyen bir vatandaş... Sözlerinde de ima yok bence; "Fatihalar Yasinler"( sureleri)den Yasin Hayal "Bu günler O günler"den Ogün iması çıkarılmış... Sağol haber için.
Tecrübe Puanı: 0
--->: Dink'in katillerine övgü klibi
o zaman al bir gazetede sözleri iyi oku..vatanseverlik katillere şak şakcılık değildir..bu ülkede herkes yurdunu seviyor..bu senin veya başkalarının tekelinde değildir..klibin sonunda hrant dinkin öldürüldüğü fotoraf var..ne çarptırılmasından bahsediyosunuz onu anlamadım..
o zaman al bir gazetede sözleri iyi oku..vatanseverlik katillere şak şakcılık değildir..bu ülkede herkes yurdunu seviyor..bu senin veya başkalarının tekelinde değildir..klibin sonunda hrant dinkin öldürüldüğü fotoraf var..ne çarptırılmasından bahsediyosunuz onu anlamadım..
Emre klibi ismail türüt veya ozan arif yapmadı ki sen benim gibi bir vatandaş yapmış bence bu olay altında sanatçılarda suç bulmak yanlış olur
yha bence hafif imali olmus klip ama haber abartilmis ..
bu haberi gündeme getirceklerine
atatürke ve türklere küfürle dolu klipleri ana haberlerine tasisinslar
cok üzülüyorum yha