Türk Telekom’un halka arzı bu yıl...
Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, Türk Telekom’un halka arzının bu yıl hayata geçirileceğini söyledi. Dünya Ekonomik Forumu’nun yapıldığı Davos’ta NTV yayınına katılan Doany, rekabetin önemine değindi ve 2008 için iddialı hedefler açıkladı.
DAVOS - Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, telekomünikasyon sektöründe yatırımların artmasıyla rekabetin de kızışacağını belirtti. Doany, Türk Telekom’un hedefleri konusunda iddialı konuştu. Doany, “Rekabet biliyorsunuz artıyor ve çok aslında net değil. Sadece sabit hatlarda mı mobil hatlarda mı olacak. Bu anlamda çok büyük planlarımız var. Wi-fi teknolojisinde Türk Telekom tarafında, 3g teknolojisinde Avea’da ve Argela İnova ile araştırma-geliştirme alanında lider olmak istiyoruz. Bu anlamda çok güçlü olacağımızı inanıyorum” dedi.
Telekom grevinin özellikle ADSL abone kayıtlarında olumsuz etkileri olduğunu, ancak krizle baş etmeyi başardıklarını belirten Paul Doany, daha hızlı ve kaliteli bağlantı için yatırımlarının sürdüğünü vurguladı.
Yurtdışı yatırımlarına da değinen Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı, ortak girişimlerle özellikle Ortadoğu, Orta Asya ve Avrupa’da yeni yatırımlar planladıklarını, listede Afrika’nın da bulunduğunu anlatıyor.
Türk Telekom’un halka arzının da bu yıl mutlaka hayata geçirileceğini belirten Doany, “Hükümetin bu anlamda bir sözleşmesi söz konusu. Dolayısıyla yüzde 45 gibi hisselerin dağılımı konusunda net bir rakam var. Bu anlamda gerçekleşebilir. Hem fiyata hem de piyasa koşullarına bağlı. Hükümet aslında bunun zamanlamasını seçecek. Biz onları desteklemeye çalışıyoruz. Şirket şu anda hazır kamuya arz için ama herhalde bu yıl Mayıs’tan itibaren herhangi bir zaman olabilir; ama kesinlikle bu yıl olacak” diye konuştu.
|