Dizi Senaryo'nun Adi - "
Çılgın Yaz"
Konusu: Bir Aile'nin Iki Buyuk Kizlari,Sevim ile Sevda Yaz Boyunca Anne ve Babalari Seyahatteyken,Iki Diger Kardeslerine Hem Ablalik Hemde Ana ve Babalik Yapapip Bir Yandan'a Iş Bulup,Yeni Aşklari ile Ilişkilerini Surdurebiliceklermidir?
Iki ay Boyunca Tatil'e,Is Seyahatine Cikicak Olan Bir Anne ve Baba Evlerini ve Iki Kucuk Cocuklarini ablalari Sevim ve Sevda'ya Emanet Eder ve Baslarina'da Bir Yasli Bakici Birakirlar.
Ama Onlar Gittikten Sonra Cocuklara Karsi Bu Yasli Bakici Kotu Kalpli,Inatci ve Sinsi Cikarsa Cocuklar Ne Yaparlar? Ondan Nasil Kurtulurlar?
Bir Gun Baslarina Bir Felaket Gelir.Bu Felaket Onlari Bakicilarin'dan Kurtarir Ama Baslarina'da Gittikce Kotu ve Ayni Zamanda Eylenceli Ilerliyen Olaylara Yelken Acar.
Yaz Boyunca Anne ve Babalarin'dan Bakici'nin Yanlarinda Olmadigini Gizleyip,Sakliyabiliceklermidir? Gecirdikleri Kotu Olay Nedeni Caresiz ve Parasiz Kalan Dort Kardes Yaz Boyunca Ne Yapacaklardir? Gecinebiliceklermidir?
Bir Yandan'a Kader Sevim ve Sevda'yi Yeni Aşklari ile Bir Sekilde Birlestirir.Hem Bu Yeni Ilişkileri'ni Surdurup,Bir Yandan'da Calisip Evlerine Bakmayi Basarabiliceklermidir?
Sevim ile Sevda Hayatlarini Istedikleri Sekilde,Ozgurce Yasiyabiliceklermidir? Kardesleri'nin Baslarina Birsey Gelicekmidir?
Ve En Onemlisi Yaz Sonun'da Neler Olucak?
--Oyuncular-Karakterler Listesi--
Yasemin Hadivent-Sevda
Yasemin Ergene-Sevim
Gökhan Özen-Anil
Keremcem-Deniz
Gizem Güven-Kucuk Kiz Kardesleri Leyla
Tibet Çelik-Kucuk Erkek Kardesleri Efe
Altan Karındaş-Bakicilari Zübeyde
Zuhal Topal-Menejerleri,Dostlari Belgin
Pakize Suda-Merakli,Dedikoducu Komsulari Nazan
** Su Anda Hayla Devam Etmektedir ve Toplam 12 Bolumu Vardir. Ben Ilk 3 Bolumunu Koyucagim **
Beyenmeniz Dilegiyle (!)
!!Cilgin Yaz 1. Bolum!! =)Bir kucuk mahallede,kucuk bir ev'de oturan cok iyi kalpli,herkezle cok iyi gecinen bir aile vardir.Akyigit ailesi.Cok iyi kalpli bir anne,Gul ve cok iyi bir is adami Selim.Iki Buyuk Kizlari Vardir,Sevda ile Sevim.Ve Bir Kucuk Kiz Kardesleri Leyla ile kucuk Erkek kardesleri Efe.Her kardes gibi onlarda kavga eder ama tabiki birbirlerini cok severler.
Yaz Gelmistir ve oullar tatildedir.Akyigit Ailesi guzel bir tatile cikmak isterler.Gul ve Selim hatta cocuklarina soz bile vermislerdir kac ay oncede.Bir aksam butun aileyi salona toplarlar.Aciklicaklari kotu bir haber vardir.
Sevda:Eee Baba'cim..bize soylemek istedigin bu kadar onemli sey nedir?
Sevim:Evet baba meraktan catlicam.Amaa dur soyleme tahmin edelim...
Sevda:Kocaman tatilimiz icin Amerika'ya gidiyoruz dimi?
Gul:Cocuklar bir dinleyin lutfen.
Leyla:Siz niye uzgunsunuz?
Efe:Ya..yokksaaa biyyeye gitmicekmiyiz?
Sevda: Oyle sey olurmu Efe'cim. Bize kac ay once'den soz verdiler.Hangi anne ve baba verdikleri sozu tutmazlar?
Selim:Seyy...uzgunum ama Efe benden once size acikladi diyeceklerimi.
Sevda ve Sevim bakisirlarr. Ciglik atarlarr.
Efe:Ablalayim..bagiymayin yaaa o kaday.Kulaklayim patladi.
Sevda:Bu yaz cilginlar gibi eylenicektik.
Sevim: Deliler gibi eylenicektik.Amaa sozunu tutmadiniz veee burda tikili kalicaz.
Selim:Cocuklar lutfen yapmayin boyle bizide uzuyorsunuz.Is sehayetine gitmemiz lazim.
Sevda:NEE
Birde bizimle olmicakmisinzi yaz boyunca?
Gul:Sizin icin cok guzel bir bakici tuttuk ama.Cok seviceksiniz onu.
Sevim:Allahim sen bizi bu kabus'dan uyandirr.
Sevda:Hangisine uzulelim..Tatile gidemicegimiz icinmi,bizimle olmicaginiz icinmi..ustuneee bidee bakici tutmussunuz yaa.Tesekkur ederiz ama biz kendimize ve kardeslerimize bakabilicek yasdayiz.
Gul:Biliyorum canlarim.Size zaten guvenimiz sonsuz.Ama bakiciya ihtiyaciniz var.
Cocuklar onlari daha fazla dinlemeden odalarina kapanirlar.Cok uzgunlerdir.
Ertesi gun gelir.Bahcede toplanmislardir veda etmek icin.
Gul:Hadi gul'un ama biraz.
Sevda:Malesef oyle bisey olmicak annecigim.
Leyla:Evet..OFFF!!!
Selim ve Gul cocuklarini operler.
Gul:Hee bu arada Zubeyde hanim sabah arayip gecikicegini soylemisti.
Sevim:Bize uyar.Ne kadar gec gelirse o kadar iyi.
Selim:Yapmayin boyle ama.Bizi boyle mutsuz vedalasarakmi birakicaksinizz.Hadi gelin babaya ve anneye kocaman opucuk verin.
Cocuklari onlari operler.Kizginlardir ve bunuda yeterince belirtiyorlardir ifadelriyle.Gul ve Selim arabaya binerler.
Gul:Sizi aricam cocuklar..Zubeyde hanimi'da tembihledim.Gelince buraya aricak bizi.Bol bol kontrol edicem sizi.
Sevda:Biz buyuduk merak etmeyin.Size iyi eylencelerrrr oralardaa.
Mutsuz ve kizgin bir sekilde anne ve babalarini ugurlarlar.Arkalarindan su dokerler.
Efe:Simdi napicaz?
Leyla:Zubeyde gicigini bekliyecegiz.
Sevim:Malesef.
Baska bir mahallede ise iki genc erkek kardesler vardir.Ikiside 25 yaslarindadir..Anil ile Deniz.Cok kucukken anne ve babalarini kaybetmislerdi ve yanliz yasiyorlardir.Anil biraz asabi,kavgaci ve cogu zamanlar muzur bile olabiliyor ama Deniz ise cok sakin,sesis ve kavgayi sevmiyen birisidir.
Bir kucuk lokanta'da calisirlar.Fazla iyi gecinemezler ama kesinlikle cok mutludurlar hayatlarin'dan--son bir kac gun haric--cunki sevgililerin'den ayrilmislardir ve bu durum onlari uzmustur.Uzuntu'den lokanta'da dogru duzgun calisamazlar bile.Musterilerin siparislerini ya unuturlar yada eksik gotururler.Patronlari onu kovmak zorunda kalir.
Anil: Off be oglumm simdi ne yapicaz..bes parasiz sokakta kaldik yine.
Deniz:Evet malesef yine.Bu kacinci is oldu off.
Anil:Say say unuttum...besincimi altincimi ne!
Deniz:Evet.Ve iki ay'da.
Anil:Biz'den adam olmaz abi.
Deniz:Hayatimizi degistirme vakti geldi Anil.Boyle kucuk kucuk islerde calismak nereye kadar?
Anil:Universitemi bitirdik nerede calisicaz.Bizim isimiz garsonluk yada copculuk.
Deniz: Okuyabiliriz ama.Emek harcayip kendimize inanirsak becerebiliriz.
Anil:Hmm yanliz kucuk bir detaili unuttun..HANGI PARAYLA OKULA GIDICEZ?
Deniz:Aaa bak ben buldum bi cozum.Bir ciddi is bulana kadar saticilik yapicaz.
Anil:NE
Yani sokaklarda mal saticaz.
Deniz:Aynen oyle kardesim.
Anil: Delirdinmi oglum.Ben asla saticilik yapmam.Karizmayi cizdirtmem.
Deniz:Karizmani yesinler senin.Ne olucak..herkez yapiyo.
Anil:Bu herkez kim?
Deniz:Bizim gibi isi olmiyan zavallilar.Sen istemssen yapma ama ben yapicam....ya sen beni dinlemiyomusun..nereye bakiyosun oyle?
Anil:Aha ben bi is buldum bile...
Anil bir is ilanina bakiyordur.Deniz'de bakar.Sok olur.
Deniz:ASLAAA ANILL!!!!!!!!
Evde Sevim,Sevda,Leyla ve Efe ise Zubey'de hanimi beklemektedirler.
Sevda:Nerde kaldi bu bakici?
Sevim:Gelicekse gelsin yada uyuyalim.Zaten istemiyouz bide keyfini bekle hanimefendi'nin.
Sevda: Off kotu bir yaz bizleri bekliyo kardeslerim.
Sevim:Kotude lafmi? Berbat desen daha yerinde olur Sevda'cim.
Sevda:Unuttunuz galiba hatirlatirim....ben oyunlarin,numaralarin bir numaraciyidmir..Bir kac gun dayaniriz ve sonra bi guzel oyunlar oynarip delirtirizki bizden kacmaktan baska caresi olmicak. (guler)
Sevim: Iste bu ozelligine hayranim kardesimm. (goz kirpip beraber gulerler)
Efe:Bende biseyler yapicam ablalar.O kadini isiyabilirim.
Leyla:Aman Efe sende iyi bilmissin herkezi isirmayi.
O sirada kapi calar.
Sevim:Hehh mustakbel bakicimizda geldii...haydi hazirmiyiz.Berbaber aciyoruz kapiyi.
Hepsi asaga inip kapiyi acarlar.Zubeyde hanimdir..Onu gorunce dort kardes cok sasirirlar.Efe onu gorur gormez inanilmaz sesli bir ciglik atar
Efe:ANNEEE...UZAYLIII GELDIIII!!!!!!!!!
1. Bolum Sonu =))